Voetbalbond laat zich niet verrassen

De KNVB wil zich niet meer laten verrassen door een dreigend faillissement van een club. In de reglementen voor het nieuwe voetbalseizoen staat uitgebreid omschreven wat de spelregels zijn, als een club gedurende de competitie zijn betaaldvoetballicentie kwijtraakt.

Net als voorgaande jaren degradeert de nummer achttien van de eredivisie naar de eerste divisie. De nummers zestien en zeventien spelen play-offs, samen met acht clubs uit de eerste divisie. Dat zijn de vier hoogstgeklasseerde clubs (de kampioen niet meegerekend, want die promoveert rechtstreeks) en de vier periodekampioenen.

Als een club uit de eredivisie tijdens het seizoen uit de competitie verdwijnt, degradeert er niemand rechtstreeks. De nummers zestien en zeventien spelen dan nog steeds play-offs met acht eerstedivisieclubs voor twee plekken in de eredivisie. (ANP)