Storingen

De maand augustus is behoorlijk wisselvallig begonnen en voorlopig wordt buiig of regenachtig weer verwacht. De komende periode dus geen strandweer door diverse storingen, gekoppeld aan lagedrukgebieden die vanuit het westen over het land trekken.

Hogedrukgebieden krijgen hierdoor niet de kans zich lang en breed over het land te nestelen. Gelukkig weten sommige uitlopers toch nog eventjes Nederland aan te tippen, zoals morgen het geval is. Allereerst verdwijnen de buien die zich in het oosten van het land bevinden in de loop van de namiddag en de avond en geleidelijk aan klaart het overal steeds meer op. Lokaal kan er nog wat nevel en mist voorkomen en het koelt af naar een graad of 8 landinwaarts tot 13 graden aan de kust.

Morgen begint met flink wat zon. In de loop van de ochtend trekken wolkenvelden vanaf zee het land binnen. Ook ontstaan er wat stapelwolken. Toch blijft de zon nog regelmatig te zien. Op een kleine verdwaalde bui na is het droog. De zuidwestenwind is zwak tot matig en de temperatuur loopt op naar 21 graden in het noordwesten van het land tot 24 graden in Limburg.

Zaterdag trekt er een storing over met regen en veel bewolking, zondag lijkt weer vriendelijker te verlopen. Na zondag blijft het wisselvallig met buien en maxima die uitkomen tussen de 21 en 23 graden.