Sport kort

Europese zwemtitel op de 5 kilometer voor Russin Seliverstova

BOEDAPEST. De Russin Jekaterina Seliverstova heeft gisteren bij de Europese kampioenschappen in Hongarije het goud gewonnen bij het openwaterzwemmen. Ze legde de 5 kilometer af in 1 uur, 2 minuten en 34,7 seconden en bleef daarmee haar Griekse concurrentes Kalliopi Araouzou (tweede) en Marianne Lymperta (derde) voor. De Duitser Thomas Lurz prolongeerde zijn Europese titel op de 10 kilometer. Na bijna twee uur zwemmen in het Balaton-meer was hij sneller dan de Italiaanse wereldkampioen Valerio Cleri (zilver) en de Rus Jevgeni Drattsev. De vrouwen werken vandaag de olympische afstand (10 km) af. Dan komt ook de Nederlandse Linsy Heister, die vorige maand de wereldtitel op de 25 kilometer won, in actie. (ANP)

Zilver voor Mulder bij EK inlineskaten

SAN BENEDETTO DEL TRONTO. Ronald Mulder heeft gisteren zilver veroverd op de 200 meter sprint tijdens de EK inlineskaten in San Benedetto del Tronto. De 24-jarige Mulder, Nederlands recordhouder op de 500 meter schaatsen, moest alleen de Duitser Matthias Schwierz voor zich dulden. Het verschil tussen de twee was slechts driehonderdsten van een seconde: 16,435 om 16,465. (ANP)

Tennisser De Bakker verliest van Isner

WASHINGTON. Thiemo de Bakker is uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Washington. De als vijfde geplaatste Amerikaan John Isner was te sterk voor de Nederlandse tennisser: 7-6 (6) en 7-6 (8). (ANP)