PVV in een rechts minderheidskabinet 4

PVV in een rechts minderheidskabinet 4

VVD en CDA hopen dan wel op gedoogsteun van de PVV in een minderheidskabinet. Maar in werkelijkheid gedogen de coalitiepartijen straks de partij van Wilders. Dat schreef emeritus hoogleraar staatsrecht Jan Vis gisteren op deze pagina?s. Wie zich bindt aan de PVV, kan de partij niet meer kritisch bejegenen of er tegen optreden, denkt Vis.

Op nrcnext.nl discussiëren lezers over de rol van de PVV in een rechts minderheidskabinet.

Het is een slimme zet van Verhagen om toch te gaan regeren maar zonder een partij die misschien wel zou zorgen voor LPF-achtige toestanden in het kabinet. Nu de PVV alleen gedoogsteun levert is er veel minder kans op instabiliteit. Ik geloof er niks van dat Wilders tijdens deze kabinetsperiode met Fitna 2 gaat komen, dat zal ie wel doen als we bijna aan het eind van de vier jaar zitten.

Frank Alserda

    • Frank Alserda