PVV in een rechts minderheidskabinet 1

PVV in een rechts minderheidskabinet 1

VVD en CDA hopen dan wel op gedoogsteun van de PVV in een minderheidskabinet. Maar in werkelijkheid gedogen de coalitiepartijen straks de partij van Wilders. Dat schreef emeritus hoogleraar staatsrecht Jan Vis gisteren op deze pagina?s. Wie zich bindt aan de PVV, kan de partij niet meer kritisch bejegenen of er tegen optreden, denkt Vis.

Op nrcnext.nl discussiëren lezers over de rol van de PVV in een rechts minderheidskabinet.

Waar het op neer komt naar mijn mening is dat de PVV alles kan blokkeren wat ze willen. En verder maakt Nederland zich ronduit belachelijk als dit daadwerkelijk doorgaat. Als je een man gedoogsteun geeft die Engeland eerst niet eens in mocht, ben je compleet verkeerd bezig.

En verder moeten er een paar mensen gaan beseffen dat het landsbelang nu even voor het partijbelang moet gaan komen, want anders is het allemaal gedoemd te mislukken en kunnen de Belgen ons zelfs uitlachen om onze politieke situatie.

Steven