Kort nieuws voorpagina

Schade lekkende olieput Golf van Mexico valt mee

Rotterdam, 5 aug. Bij nader inzien lijkt de schade die de lekkende olieput in de Golf van Mexico aan het milieu heeft aangericht mee te vallen. Nu er meer bekend is over de omvang, kan worden afgedongen op het unieke karakter van de ramp. Pagina 11

Berlusconi doorstaat test

Rome, 5 aug. De Italiaanse regering heeft een motie van wantrouwen tegen een van haar onderministers overleefd. De stemming gold als een eerste test voor premier Berlusconi, nadat Gianfranco Fini was opgestapt. Pagina 5

Homohuwelijk toch toegestaan

San Francisco, 5 aug. Een federale rechter in San Francisco heeft het Californische verbod op een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen ongrondwettelijk verklaard. Dit kan grote gevolgen hebben voor het verbod op homohuwelijken in andere Amerikaanse staten. Pagina 4

GeenStijl moet studente betalen

Rotterdam, 5 aug. Weblog GeenStijl moet een rechtenstudente schadevergoeding betalen omdat de site vorig jaar een filmpje online zette waarin de vrouw zwaar onder invloed van alcohol is. Pagina 3 en 7 (commentaar)

Kenianen willen nieuwe grondwet

Nairobi, 5 aug. Kenia lijkt een nieuwe grondwet te krijgen. In de helft van alle 210 kiesdistricten waar de stemmen van het referendum van gisteren geteld zijn, heeft tweederde van de kiezers voor vervanging gestemd. De volksraadpleging is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Pagina 5

Opnieuw liquidatie in Amsterdam

amsterdam, 5 aug. De 37-jarige Clyde de J. is gisteren doodgeschoten in de Bestevaerstraat in Amsterdam-West. Hij is het vijfde slachtoffer in een ruzie in het Amsterdamse criminele milieu. Pagina 3

Kwartaalwinst van Unilever is groot

Rotterdam, 5 aug. Unilever maakte afgelopen kwartaal bijna 40 procent meer winst dan in dezelfde periode in 2009. Pagina 11

Wel bom in Iran

Rotterdam, 5 aug. Hoewel de Iraanse autoriteiten een aanslag ontkennen, blijkt er gisteren wel degelijk een explosief naar de auto van president Mahmoud Ahmadinejad te zijn gegooid. Dat hebben ooggetuigen verklaard. Pagina 4