Kort nieuws Economie

Deutsche Telekom maakt weer winst

Frankfurt, 5 aug. Telecombedrijf Deutsche Telekom heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst behaald van 1,2 miljard euro tegen een verlies van 603 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Volgens het moederbedrijf van T-Mobile zette de opgaande lijn van het eerste kwartaal in het tweede kwartaal door, mede dankzij „gestabiliseerde inkomsten” in thuismarkt Duitsland gekoppeld aan hogere resultaten daar. De omzet kwam over het eerste halfjaar uit op 31,3 miljard euro tegen 32,1 miljard een jaar eerder, een daling van 2,5 procent. (ANP)

Winst Barclays maakt forse sprong

Londen, 5 aug. De Britse bank Barclays heeft de winst over het eerste halfjaar met 44 procent zien toenemen dankzij minder slechte leningen en het economische herstel. Barclays maakte de halfjaarcijfers vandaag bekend. De winst voor belasting kwam uit op 3,95 miljard pond (4,77 miljard euro). De slechte leningen in portefeuille daalden met 32 procent tot 3,08 miljard pond, ondanks meer verlies op leningen aan Spaanse bedrijven. (ANP)

Film en tv stuwen winst Time Warner

New York, 5 aug. Mediaconcern Time Warner heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van film- en televisiesuccessen als Sex and the City, Harry Potter en True Blood. Mede dankzij een toename van de reclameopbrengsten kon het concern gisteren de verwachtingen voor de rest van het jaar verhogen. Time Warner boekte in het tweede kwartaal met 6,4 miljard dollar 8 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf verdiende 14 procent meer aan advertenties bij de televisiezenders TNT en HBO dan een jaar eerder. De filmstudio’s van Warner Bros brachten 8 procent meer op. (ANP)