Komkommernieuws

Noodbericht getypt met de tenen

Atlanta. Een vrouw in de Amerikaanse stad Atlanta die door een inbreker aan haar bed was vastgebonden, heeft met haar tenen een noodbericht naar haar vriend gestuurd. Die belde daarop de politie. De 39-jarige vrouw vertelde dat de inbreker haar onder dwang van een vuurwapen het huis mee innam, waar hij haar spullen doorzocht. Binnen bond hij haar vast. De laptop lag op het bed, en de vrouw overtuigde de inbreker ervan dat er een zender op het apparaat zat om te voorkomen dat hij de computer meenam. (AP)

Aretha Franklin breekt ribben door val

Detroit. Aretha Franklin heeft twee concerten af moeten zeggen. Ze viel afgelopen zondag in haar badkamer en brak een aantal ribben. Franklin zou volgende week twee optredens verzorgen in New York. Ze heeft laten weten dat ze baalt van de afgelastingen. De shows van volgende week worden waarschijnlijk verplaatst naar het eind van de maand. (AP)

Paling penetreert Chinese visverkoper

Peking. Een Chinese visverkoper die op de rand van een vat vol palingen is gaan zitten, belandde in het ziekenhuis met een vis in zijn achterste. De 43-jarige Li Chang was aan het werk in het magazijn in de provincie Guangzhou. Tijdens zijn werk ging hij even op de rand van een vat zitten, maar verloor zijn evenwicht en viel in de bak met honderden palingen die op het punt stonden gekookt te worden. De dieren kropen in zijn broek. In het ziekenhuis verwijderden de dokters het beest. De paling was volgens een woordvoerder van het ziekenhuis „twee vingers dik en zo lang als een mensenarm”. (AD)

Presentator Gordon is weer vrijgezel

Amsterdam. Gordon is weer vrijgezel. De zanger-presentator en zijn vriend Raoul zijn uit elkaar, dat heeft familie bevestigd, schrijft de Telegraaf. De chemie tussen de twee zou over zijn. Volgens familie van Gordon is het al een aantal weken uit tussen Gordon (42) en zijn 16 jaar jongere vriend. (Telegraaf)

Superman redt gezin

Amsterdam. Een Amerikaanse familie zou net het huis uit worden gezet omdat ze de hypotheek niet meer konden betalen. Tot ze de kelder opruimden en een stripboek vonden dat 250.000 euro waard is. Het is het allereerste stripboek van ‘Action Comics No.1’, waar Superman in voorkomt. Het boek dateert uit juni 1938. Het gezin was de kelder aan het opruimen vanwege de gedwongen verhuizing. De woning zou door de bank worden geveild. (Telegraaf)

Opnieuw expeditie voor dodo-onderzoek

Leiden. Nederlandse onderzoekers van onder meer het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis in Leiden reizen vandaag voor het vijfde achtereenvolgende jaar naar Mauritius voor een zogenoemde dodo-expeditie. De mysterieuze loopvogel dodo kwam alleen voor op Mauritius en stierf rond 1693 uit. Het beest zou ongeveer twintig kilo zwaar zijn geweest en ongeveer een meter hoog. Volgens kenners had het dier een enorme snavel. (Telegraaf)