Kanye West twittert over Rolex en Versace

De Amerikaanse rapper Kanye West is sinds kort een fervent gebruiker van microblogdienst Twitter, waarop iedereen korte tekstberichten kan plaatsen en de berichten van anderen kan volgen. Kanye Wests berichten worden nu gevolgd door ruim 450.000 mensen. Dat komt vooral doordat de rapper, in tegenstelling tot andere beroemdheden, bepaald geen blad voor de mond neemt. Zijn favoriete onderwerpen zijn Rolex, Versace en maatpakken. Niet gehinderd door valse bescheidenheid twittert de rapper over de vliegtuigen waarmee hij reist, de zonnebrillen die hij draagt en de diamanten op zijn tanden.

Ook maakt West er geen geheim van dat zijn materialisme van groot belang is voor het artistieke proces. „Ik ging vroeger naar de Bang & Olufsen-winkel om naar de televisieschermen en speakers te staren. Die winkel was een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen”, schreef de succesvolle rapper afgelopen zondag.

Het chique weekblad The New Yorker kan de twitterende rapper niet langer negeren. Fanatieke lezers hebben de hilarische teksten van Wests ‘tweets’ gekoppeld aan de beroemde droogkomische cartoons van The New Yorker. „This is gonna be a dope ass day”, lezen we bijvoorbeeld onder een cartoon van twee Vikingen.

Al met al heeft Kanye West, bekend van nummers als Amazing, The Good Life en Stronger, niet te klagen over de aandacht die zijn gekwetter hem gebracht heeft. Dit in tegenstelling tot de 19-jarige Brit Steven Holmes. West besloot namelijk bij zijn aanmelding op Twitter slechts één onbekend persoon te volgen en koos Holmes uit als uitverkorene.

Steven Holmes raakte behoorlijk overdonderd door de plotse aandacht van fans en media, en besloot niet langer meer te schrijven over zijn digitale vriendschap met de rapper. „Gek genoeg wil niet iedereen beroemd worden”, twitterde hij.