Italiaanse zwemmers dominant

De Italiaanse zwemmers domineerden vanmorgen bij de Europese kampioenschappen in het open water op de 5 kilometer. Luca Ferretti veroverde in het Balatonmeer goud. Zijn landgenoten Simone Ercoli en Simone Ruffini werden respectievelijk tweede en derde. Ferretti won in een tijd van 58.43,4. De Duitser Thomas Lurz, gisteren winnaar van de olympische 10 kilometer, eindigde als vijfde.

Jekaterina Seliverstova won gisteren bij de vrouwen het goud op de vijf kilometer. Ze finishte na 1 uur, 2 minuten en 34,7 seconden en bleef zo haar Griekse concurrenten Kalliopi Araouzou en Marianne Lymperta voor.

De 5 kilometer werd in een ‘tijdrit’ afgewerkt. Dat was duidelijk wennen voor een aantal zwemmers. Zo zwom de Duitse Nadine Reichert direct bij de start de verkeerde kant op en verloor zodoende waardevolle tijd.

Tijdens de Amerikaanse zwemkampioenschappen in Irvine heeft Michael Phelps indruk gemaakt op de 200 meter vrije slag. De veertienvoudig olympisch kampioen finishte in 1.45,61. Een uur later won hij met 1.56,00 ook goud op de 200 vlinder. Tevreden was Phelps niet met zijn verrichtingen. Het was niettemin Phelps’ 49ste nationale titel. Phelps is daarmee zijn landgenote Tracey Caulkins voorbij. Zij werd 48 keer Amerikaans kampioen. (ANP)