Film van de dag

Gregory Peck als Canadese piloot in The Purple Plain Purple Plain, The (1954) Pers: Gregory Peck Dir: Robert Parrish Ref: PUR008AB Photo Credit: [ Rank/United Artists / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

The Purple Plain. Nadat zijn vrouw is omgekomen, wordt de Canadese piloot Forrester (Gregory Peck) steeds roekelozer op zijn missies. Als hij en twee anderen neerstorten in de jungle van Birma en van alle kanten omsingeld zijn door Japanse soldaten moeten ze een veilig heenkomen zien te vinden. De twee gewonde kameraden wantrouwen Forrester en vermoeden dat hij op het punt van breken staat, maar de barre tocht naar de vrijheid blijkt louterend. De Britse productie is een fraai gefotografeerde psychologische oorlogsfilm, naar een boek van H.E. Bates. (Robert Parrish, 1954, GB), morgen BBC2, 12.25-14.05u.André Waardenburg

    • André Waardenburg