4 redenen om tv te kijken

1 vierseizoenenpeper

Keuringsdienst van Waarde

Nederland 3, 20.25 - 20.55u.

Aflevering: Peper. De Keuringsdienst zoekt in deze aflevering uit hoe het met de verschillende kleuren peper in één potje zit – het is een herhaling, maar de vragen blijven boeiend: waar komt de term vierseizoenenpeper vandaan, en welke kleur peper hoort bij welk seizoen?

2 romantische komedie

Something to talk about

Net 5, 20.30 - 20.45u.

Pseudofeministische tragikomedie: Julia Roberts, Gena Rowlands, Robert Duvall, scenarist Callie Khouri (Thelma and Louise), regisseur Hallström (What’s Eating Gilbert Grape) en cameraman Sven Nykvist. Over de plotselinge huwelijksproblemen van een dochter en haar moeder. (Lasse Hallström, 1995)

3 muziekdocumentaire

Heavy metal

Canvas, 22.15 - 23.05u.

In de vierde aflevering van Seven ages of rock, een documentairereeks over de rockgeschiedenis, komt heavy metal aan de beurt. Met muziek van onder anderen Judas Priest, Deep Purple, Iron Maiden en Metallica.

4 Ro TV

Het Pim-museum

Nederland 2, 00.35 - 01.07u.

Nederlandse komische dramaserie met (on)ware documentaires over de stad Rotterdam en zijn inwoners. Naast acteurs van het RO Theater spelen Rotterdammers zichzelf. Aflevering: Het Pim-museum. Een homostel is idolaat van Pim Fortuyn en wil in de garage een Pim-museum beginnen. De plannen brengen de twee mannen in conflict met hun buurvrouw.

Bekijk het gehele programmaoverzicht op pagina 25