Weer blessure Robben, Bayern kwaad

Aanvaller Arjen Robben van Bayern München is geblesseerd teruggekeerd van zijn zomervakantie en heeft twee maanden nodig voor herstel. Dat liet de Duitse club gisteren weten.

Robben meldde zich samen met de overige WK-gangers van Bayern pas deze week in München. Tijdens de medische keuring bleek dat hij een spierscheur in zijn linkerbovenbeen heeft. De blessure zou volgens Bayern München een gevolg zijn van de mogelijk te snelle revalidatie van een hamstringblessure die hij kort voor het begin van het WK opliep. „De agressieve behandeling van destijds eist zijn tol”, aldus Bayern-arts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Waar normaal gesproken zes tot acht weken staat voor een spierscheuring, herstelde Robben onder behandeling van fysiotherapeut Dick van Toorn binnen drie weken. „Het is onverantwoord geweest dat Arjen gespeeld heeft op het WK”, aldus de arts.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van de Zuid-Duitse club is zeer ontstemd over de gang van zaken. „Wederom moet een club de rekening betalen voor een nationaal elftal. En dan ook nog eens door een verkeerd gestelde diagnose.” Bayerncoach Louis van Gaal sprak maandag al zijn bezorgdheid uit over de mogelijke gevolgen van het destijds zeer snelle herstel van de sterspeler. Hij achtte het hoogst onwaarschijnlijk dat Robben wederom onder behandeling van Van Toorn komt.

Robben gaf gisteren op de website van Bayern aan dat hij geen last heeft gehad van de spierscheuring. „Ik heb vier wedstrijden gespeeld op het WK. Ik heb daarin geen pijn gevoeld. Ook na de finale was ik pijnvrij. Daarna ben ik op vakantie gegaan.”

Volgens Gert-Jan Goudswaard, bondsarts van Oranje, wist Bayern dat Robben een risico liep door op het WK in actie te komen. „De uitslag en de plannen voor revalidatie zijn na de scans besproken met collega Müller-Wohlfahrt,” aldus Goudswaard. „Het kan dat opnieuw schade is opgetreden of dat de schade niet voldoende heeft kunnen herstellen, een mogelijkheid die betrokkenen vooraf in alle overwegingen hebben meegewogen”.

De eerste wedstrijd die Robben mist, is het duel met Schalke 04, zaterdag, om de Supercup. Schalke versterkte zich met Raul, Robbens oud-ploeggenoot bij Real. (ANP)