Vrijdag droog

Tussen alle buien door is het vrijdag helemaal droog. Die dag trekt een uitloper van een hogedrukgebied over het land. Op andere dagen staat het weer nog steeds onder invloed van lagedrukgebieden met als gevolg wisselvalligheid.

Vanavond en vannacht vallen er buien, plaatselijk met onweer en veel regen in korte tijd.

Na middernacht zullen de meeste buien zich in de oostelijke provincies concentreren en komen in de westelijke helft brede opklaringen voor. Het koelt af tot 12 graden.

Morgen blijft het onbestendig met zowel zonnige perioden als enkele buien. Nog steeds is bij een paar buien onweer mogelijk. In de loop van morgenmiddag en aan het begin van morgenavond wordt het vanuit het westen droog en breekt de zon vaker door. Er waait een veelal matige westelijke wind, kracht 3 of 4, en de temperatuur loopt op tot 20 graden.

Vrijdag krijgt de zon dus flink de ruimte en zal het droog blijven. Met een hooguit matige zuidwestelijke wind wordt het iets warmer dan morgen: 20 tot 22 graden.

In het weekend en maandag komen de middagtemperaturen nog iets hoger uit met maximumwaarden tussen 20 en 24 graden. Daarbij schijnt de zon regelmatig, maar wordt ook nog een enkele bui verwacht.

Ook halverwege volgende week lijkt het wisselvallig te blijven.