Voorproefje nieuwe digitale editie

We verwachten de nieuwe digitale editie in september, maar we kunnen u nu al een voorproefje bieden van hoe die er zo meteen uit gaat zien.

Dit voorjaar vroegen we aan de gebruikers van de digitale editie om nieuwe wensen en ideeën voor verbetering naar voren te brengen. Zo’n 300 mensen hebben de moeite genomen om te reageren, waarvoor veel dank.
We verwachten de nieuwe digitale editie in september, maar we kunnen u nu al een voorproefje bieden.

De belangrijkste vernieuwingen zijn:

  • De digitale editie heeft een nieuwe vormgeving, aansluitend bij een nieuwe site voor nrc.nl.
  • Ook NRC Next wordt in de digitale editie opgenomen.
  • Er is nu een scherm voor het lezen van hele krantenpagina’s.
  • Er zijn handige nieuwe downloadversies van de krant. De download versies die we al hadden zijn in één overzicht opgenomen.
  • Het archief van de digitale editie wordt vrijgegeven. U kunt dan tot 2004 terug kijken naar de krant in originele opmaak.

De nieuwe digitale editie is met veel hulp van externe partijen ontwikkeld. Het interactieontwerp is gemaakt door Ben Lenarts. Het grafisch ontwerp is hier in huis ontwikkeld door Koen Smeets en Joris van Tilburg.  De HTML is uitgewerkt door Marco van Bon. Wat u in het filmpje ziet is de krant van een enkele dag. Om te zorgen dat deze iedere dag om 15:00 op uw digitale deurmat ligt, moet er nog ontwikkelwerk gedaan worden door Solidam en Hot Item.

Nu deze versie wordt afgemaakt, denken we al na over een volgende update. Die moet er voor zorgen dat veel van deze functies ook goed werken voor mobieltjes en op de iPad.

    • edwin