Overige films

The Jacket (John Maybury, 2005, VS). Golfoorlog-veteraan Adrien Brody wordt ten onrechte van moord beschuldigd en opgesloten in een psychiatrische kliniek. Daar injecteert geneesheer-directeur Kris Kristofferson hem met hallucinogene stoffen en stopt hem in een dwangbuis (jacket). De held raakt zo in zijn eigen verleden verzeild en moet in een race tegen de klok zowel zichzelf redden als het mooie meisje dat hij later tegenkwam (Keira Knightly). Thriller met een intrigerend thema en een fenomenale hoofdrolspeler. Ook met Jennifer Jason Leigh. RTL8, 20.30-22.35u.

Guess Who (Kevin Rodney Sullivan, 2005, VS). Komedie waarin zwarte vader Bernie Mac moet leren accepteren dat zijn dochter een relatie heeft met een blanke jongen (Ashton Kutcher). Een omkering dus van destijds progressieve filmklassieker Guess Who’s Coming to Dinner (Stanley Kramer, 1967) waarin patriarch Spencer Tracy leert dat Sidney Poitier als schoonzoon niet geheel onverteerbaar is. RTL5, 22.20-0.20u.

The Birds (Alfred Hitchcock, 1963, VS). Klassieke, apocalyptisch Freudiaanse thriller van de ‘master of suspense’ over agressieve vogels die zich tegelijk met Tippi Hedren aandienen in een afgelegen Californisch dorp. Ook met Rod Taylor, Suzanne Pleshette en Jessica Tandy. RTL7, 0.05-2.20u.