Oranje krijgt voor gele kaarten boete

Het Nederlands elftal is beboet voor de vele gele kaarten die het team in de finale van het WK voetbal tegen Spanje kreeg. De wereldvoetbalbond FIFA bepaalde gisteren dat de KNVB bijna 11.000 euro moet betalen. De boete is een gevolg van de tuchtregels van de FIFA. Als minstens vijf spelers uit een team een gele kaart krijgen, mag de FIFA een boete opleggen. Oranje kreeg in de finale 9 gele kaarten en 1 rode. Spanje, dat de finale met 1-0 won, kreeg ook een boete. De Engelse scheidsrechter Howard Webb deelde aan vijf Spaanse spelers een gele kaart uit. Zij moeten ruim 7.000 euro betalen. De hoogte van de boete staat overigens in schril contrast met de inkomsten van Oranje bij het WK voetbal. Het Nederlands elftal verdiende bijna 19 miljoen euro aan premies. (ANP)