Kort nieuws Sport

Veendam en MVV krijgen nog een extra strafpunt

VEENDAM, 4 aug. BV Veendam begint het nieuwe voetbalseizoen met vier strafpunten. De licentiecommisie van de KNVB heeft de club uit de eerste divisie een extra strafpunt opgelegd omdat Veendam vorig seizoen een deel van de huursom van VVV-speler Marnix Kolder niet op tijd heeft betaald. De club had al eerder drie strafpunten gekregen. Ook MVV krijgt een extra strafpunt. De Limburgse eerstedivisieclub kreeg eerder al zeven minpunten. MVV was te laat met een betaling aan het pensioenfonds voor profvoetballers. De club gaat tegen de uitspraak in beroep. (ANP)

Ferrari 8 september bij motorsportraad

PARIJS, 4 aug. De Formule 1-renstal van Ferrari moet op 8 september voor de motorsportraad van de internationale automobielfederatie FIA verschijnen om zich te verantwoorden voor de teamorder in de Grote Prijs van Duitsland vorige week zondag. Ferrari gaf zijn coureur Felipe Massa opdracht teamgenoot Fernando Alonso te laten passeren. De Spanjaard won daarna de race. Stalorders die de uitslag van de race beïnvloeden zijn verboden. (ANP)

Zilver voor De Vries bij afvalkoers

SAN BENEDETTO DEL TRONTO, 4 aug. Elma de Vries heeft zilver gewonnen bij de 15 km afvalkoers op de Europese kampioenschappen skeeleren. De Nederlandse moest in Italië alleen Sabine Berg uit Duitsland voor zich dulden. Het was de vierde medaille voor een Nederlandse vrouw op het evenement. De mannen veroverden nog geen eremetaal. (ANP)

Libertadores Cup: finale Guadalajara

SANTIAGO, 4 aug. Guadalajara heeft gisteren door een knappe uitzege (0-2) bij Universidad de Chile de finale bereikt van de Libertadores Cup. Thuis speelde de Mexicaanse voetbalclub eerder met 1-1 gelijk in de halve eindstrijd van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Guadalajara haalde niet eerder de finale. (ANP)

Thiemo de Bakker uitgeschakeld

WASHINGTON, 4 aug. Thiemo de Bakker is uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Washington. De als vijfde geplaatste Amerikaan John Isner versloeg de Nederlandse tennisser in twee sets: 7-6 (6) en 7-6 (8). (ANP)

Devolder twee jaar naar Vacansoleil

RIJSWIJK, 4 aug. De overgang van wielrenner Stijn Devolder van Quickstep naar Vacansoleil is rond. De Belgisch kampioen tekende een contract voor twee jaar bij de Nederlandse ploeg. Devolder (30) won in 2008 en 2009 de Ronde van Vlaanderen. (ANP)

FIFA: geen doping bij WK voetbal

ZüRICH, 4 aug. Op het WK voetbal in Zuid-Afrika is geen enkele speler betrapt op dopegebruik. Alle 552 dopingcontroles die voor en tijdens het toernooi zijn uitgevoerd, waren negatief. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA gisteren bekend. (ANP)