Kort nieuws Economie

Britse bank Lloyds maakt weer winst

Londen, 4 aug. De Britse bank Lloyds is in de eerste zes maanden van 2010 weer in de zwarte cijfers gekomen. Dat bleek uit de vandaag bekendgemaakte cijfers van de financiële instelling. Lloyds werd tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis nog voor een deel genationaliseerd door de Britse overheid. De winst voor belasting van Lloyds kwam uit op 1,6 miljard pond sterling (ruim 1,9 miljard euro), tegen een verlies van bijna 4 miljard pond in dezelfde periode een jaar geleden. Lloyds dankt de resultaten, door analisten als sterk omschreven, onder andere aan een stevige afname van provisies op slechte leningen. (ANP)

Toyota verhoogt winstverwachting

Tokio, 4 aug. Toyota heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst gemaakt van 190,5 miljard yen (1,67 miljard euro). Een jaar eerder werd nog een verlies gemaakt van 77,8 miljard yen. De grootste autofabrikant van de wereld schroefde de verwachting voor de winst over het hele jaar op van 310 miljard naar 340 miljard yen. Toyota schrijft de hogere kwartaalwinst, over de periode van april tot en met juni, toe aan een hogere verkoop en lagere kosten. (ANP)

Levensverzekering stut winst AXA

Parijs, 4 aug. Verzekeraar AXA presteerde in de eerste zes maanden van het jaar beter dan verwacht. Het Franse concern wist door betere marges op levensverzekeringen en een herstel van de financiële markten de negatieve impact van uitkeringen door een reeks aan natuurrampen te beperken. Dat maakte de op één na grootste verzekeraar van Europa vandaag bekend. AXA boekte een nettowinst van 944 miljoen euro. In het resultaat is een eenmalige last meegenomen van 1,55 miljard euro op de verkoop van Britse verzekeringsactiviteiten. (ANP)