Komkommernieuws

Rozenkrans ‘redt’ leven Britse soldaat

LONDEN. Een Britse militair is ervan overtuigd dat zijn rozenkrans zijn leven heeft gered in Afghanistan, net zoals deze ook het leven van zijn overgrootvader redde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat meldden Britse media gisteren. De 19-jarige militair was op patrouille in de Afghaanse provincie Helmand toen zijn rozenkrans van zijn nek viel. Hij bukte om hem te pakken en merkte toen dat hij op een landmijn stond. Zijn collega’s konden hem bevrijden uit zijn benarde situatie. De overgrootvader van de man had eenzelfde soort ervaring, aldus de militair. Hij liep met een aantal militairen door open veld toen hij bukte om de rozenkrans op te pakken toen een bom ontplofte. Hij was de enige overlevende. (ANP)

Roze sprinkhaan in achtertuin gevonden

Rotterdam. Ingeborg Nijzink uit Almere heeft in haar achtertuin een roze sprinkhaan aangetroffen. Aanvankelijk dacht ze dat hij ergens in de verf terecht gekomen moest zijn, maar toen haar elfjarige neefje Wouter foto’s maakte en de details daarop goed zichtbaar waren, „leek dat uitgesloten”, mailt Nijzink de redactie. Roze sprinkhanen bestaan inderdaad, bevestigt sprinkhanenkenner Baudewijn Odé, mede-auteur van de veldgids De sprinkhanen en krekels van Nederland. „We moeten het maar beschouwen als een kleine speling van de natuur”, aldus Odé. (NRC)

Drie kilometer file door koe in de berm

DEN HAAG. Een loslopende koe langs de A12 bij De Meern heeft gisteren een file van 3 kilometer veroorzaakt. Dat liet een woordvoerder van de ANWB weten. Uit voorzorg gingen twee rijstroken richting Utrecht dicht. Nadat de koe na ongeveer een kwartier werd gevangen, gingen de rijbanen weer open. (ANP)

Vakantiehuisje van Wes en Yo leeggejat

SANTA AGNES. De vakantievilla van het kersverse echtpaar Wesley en Yolanthe Sneijder is maandag compleet leeggeroofd. Paspoorten, geld, kleding en juwelen van de twee tortelduifjes zijn verdwenen. De inbraak vond plaats in een door Wesley en Yolanthe gehuurde villa in Santa Agnes, aan de noordkant van het partyeiland Ibiza. Patrick en Rosanna Kluivert, die in dezelfde villa logeerden, zijn ook gedupeerd. (Telegraaf)

Familie vindt een schorpioen in bagage

SOEST. Een familie uit Soest is zich rot geschrokken toen ze, eenmaal terug van een vakantie op Bonaire, een schorpioen in de handbagage aantrof. „Het was een lichtbruine, tegen de tien centimeter groot”, vertelt Marcel Veentjer, vrijwilliger bij de dierenambulance aan de De Gooi- en Eemlander. Met handschoenen wist de vrijwilliger de schorpioen te vangen. Het beest is naar dierentuin Artis gebracht. (De Gooi- en Eemlander)