Iran ontkent aanslag op Ahmadinejad

Teheran, 4 aug. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad vanochtend in de westelijke stad Hamadan. Verschillende bronnen, zoals de conservatieve Iraanse website khabaronline.ir, meldden dat er een aanslag was gepleegd op de president maar dat hij ongedeerd was. De persdienst van de president ontkende later echter dat het om een aanslag ging. Wel zou in de buurt van het konvooi een rotje of een voetzoeker zijn ontploft, aldus een woordvoerder. Foto Reuters EDITORS' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to film or take pictures in Tehran. Bodyguards react after the sound of an explosion behind the entourage of Iranian President Mahmoud Ahmadinejad (C) as he is welcomed to Hamadan, 336 kilometres (209 miles) southwest of Tehran, August 4, 2010. Ahmadinejad survived an attack with a homemade explosive device on his motorcade during a visit to the western city of Hamadan on Wednesday, a source in his office said. REUTERS/STR (IRAN - Tags: POLITICS IMAGES OF THE DAY) REUTERS