Duizenden doden door regen Pakistan

Islamabad. Een Pakistaanse man verzamelt enkele bezittingen die hij buiten zijn overstroomde huis in het district Nowshera heeft aangetroffen. Duizenden levens heeft de watersnoodramp in Pakistan al gekost. De Pakistaanse autoriteiten proberen uit alle macht om de slachtoffers van de ergste overstromingen in het land sinds mensenheugenis te helpen. Terwijl twee miljoen mensen voor het water op de vlucht zijn geslagen. Toch neemt de kritiek op de Pakistaanse overheid toe. De autoriteiten hebben een slechte naam als het gaat om crisisbeheersing. Of dat nou over een overstroming gaat of de strijd tegen de rebellen van de Talibaan. Velen bieden hulp: van moslimrebellen tot het Rode Kruis en de Verenigde Staten. Ook heeft de Pakistaanse rampenbestrijding inmiddels tenten en hygiënische hulpmiddelen geleverd en helikopters en boten ter beschikking gesteld. De VS hebben onder andere reddingsboten, bruggen en duizenden voedselpakketten gestuurd. Ook het Nederlandse Rode Kruis helpt: gisteren is rekeningnummer 6868 geopend voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Het internationale Rode Kruis heeft laten weten ruim 12,5 miljoen euro nodig te hebben om 25.000 families gedurende negen maanden te kunnen helpen. Naar verwachting wordt de ramp alleen maar erger, de regen houdt voorlopig nog aan. A Pakistani man gathers up some of his belongings outside his flooded house in Nowshera on August 2, 2010. Fears were growing Monday for up to 2.5 million people affected by Pakistan's worst floods in 80 years amid outbreaks of disease after monsoon rains killed more than 1,300 people. TOPSHOTS/AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI AFP

Een Pakistaanse man verzamelt enkele bezittingen die hij buiten zijn overstroomde huis in het district Nowshera heeft aangetroffen. Duizenden levens heeft de watersnoodramp in Pakistan al gekost. De Pakistaanse autoriteiten proberen uit alle macht om de slachtoffers van de ergste overstromingen in het land sinds mensenheugenis te helpen. Terwijl twee miljoen mensen voor het water op de vlucht zijn geslagen. Toch neemt de kritiek op de Pakistaanse overheid toe. De autoriteiten hebben een slechte naam als het gaat om crisisbeheersing. Of dat nou over een overstroming gaat of de strijd tegen de rebellen van de Talibaan. Velen bieden hulp: van moslimrebellen tot het Rode Kruis en de Verenigde Staten. Ook heeft de Pakistaanse rampenbestrijding inmiddels tenten en hygiënische hulpmiddelen geleverd en helikopters en boten ter beschikking gesteld. De VS hebben onder andere reddingsboten, bruggen en duizenden voedselpakketten gestuurd. Ook het Nederlands Rode Kruis helpt: gisteren is rekeningnummer 6868 geopend voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Het Internationale Rode Kruis heeft laten weten ruim 12,5 miljoen euro nodig te hebben om 25.000 families gedurende negen maanden te kunnen helpen. Naar verwachting wordt de ramp alleen maar erger, de regen houdt voorlopig nog aan. (AP, Reuters)