Dé plek voor muzikaal talent

„‘I just died in your arms tonight’. Ken je die nog?” Alex Berger zingt een stukje voor. Dat nummer was in 1986 een hit voor de band Cutting Crew. Tony Moore, toetsenist van die band, is naast eigenaar van de bekende Kashmir Klub sinds 2003 ook eigenaar van The Bedford in de wijk Balham in Zuid-Londen. Een plek waar je als toerist niet snel komt, zegt singer-songwriter Berger, die net zijn debuutalbum heeft opgenomen en nu op tour is. „Maar het is dé plek om jong talent te zien.” Moore programmeert iedere avond acts en elke show wordt uitgezonden op het web.

Berger kent nog zo’n bijzondere plek: de Catweazle Club, bovenin de North London Tavern. Elke donderdagavond is daar een 100 procent akoestische show. Er treden muzikanten op, maar ook dichters, en het is er dan altijd druk. „Omdat er geen enkele vorm van versterking is, moet iedereen muisstil zijn. Dat geeft een heel intieme sfeer.”

Voor urban of indie ga je naar Camden Town of The Luminaire. En ook daar is het all about the music: wie erdoorheen kletst, wordt eruit gestuurd. Wil je naar een echte ouderwetse ‘sleezy’ rockbar, dan moet je naar de Hope and Anchor in Islington. Berger: „Daar is veel muziekgeschiedenis geschreven.”

Singer/songwriter:

The Bedford, 77 Bedford Hill, Balham. beluister optredens in de club via www.thebedford.co.uk

The Catweazle Club, at The North London Tavern, 375 Kilburn High Road

Urban/Indie:

Koko, 1A Camden High Street

The Luminaire, 311 Kilburn High Road

Sleezy rock:

Hope and Anchor, 207 Upper Street, Islington

Tekst: Joël Broekaert

    • Joël Broekaert