6 redenen om uit te gaan

1 gay pride

Roze openluchtbioscoop

Amsterdam: Nieuwmarkt. Tijd: 21.30u. Gratis. www.weareproud.nl

Tijdens Amsterdam Gay Pride staat er op de Nieuwmarkt een groot scherm met tribunes voor de jaarlijkse roze openluchtbioscoop. Vanavond wordt I Love You, Phillip Morris (Glenn Ficarra & John Requa, VS, 2009) vertoond met o.a. Jim Carrey en Ewan McGregor. Op donderdag draait de lesbische romantische comedy And Then Came Lola (M. Siler & E. Seidler, VS, 2009). Voor de hoofdfilm zijn korte African Pride en Europe Pride films te zien.

2 muziek

Raven

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. Prijs: 12 euro. www.paard.nl

Recensenten van diverse metalmedia omschrijven de Britse heavy metalband Raven, die al bestaat sinds 1975, als ‘legendarisch’, ‘one of a kind’ en ‘compleet gestoord’. Eerder dit jaar verscheen een nieuw album van de band: Walk Through Fire.

3 museum

Zomertoer in Van Abbemuseum

Eindhoven: Van Abbemuseum. T/m 29 augustus. Entreeprijs: 10 / 4 / 3 euro. www.vanabbemuseum.nl

Tijdens de Zomertoer kun je het Van Abbemuseum beter leren kennen aan de hand van 25 topstukken uit de collectie en een aantal nooit getoonde internationale bruiklenen.

4 muziek

Papa Roach + Life Of Agony + Jettblack

Tilburg: 013. Tijd: 19.00u. Entree: 30 euro ex. servicekosten. www.013.nl

Een spetterend avondje metal in 013 met de alternatieve metalband Papa Roach uit Californië en de New Yorkse hardrockband Life Of Agony. De oorspronkelijk geprogrammeerde derde band Ill Nino wordt wegens een rugblessure van de zanger vervangen door het Engelse Jettblack.

5 muziektribute

Tom Waits Tribute

Den Haag: Strandtent De Fuut. Tijd: 20.30u. Gratis. www.defuut.nl

Danya Plugge, Karin Camerik, Melle de Boer, Evert Willemstein, Dick Zuilhof, Rob Lagendijk en andere Haagse muzikanten brengen een ode aan de Amerikaanse zanger, componist, schrijver en acteur Tom Waits.

6 theater

Het aanzoek en de beer

Arnhem: Theater Het Hof. Tijd: 20.30u. Kaarten: 12,50 euro. www.theaterhethof.nl

Theater Het Hof speelt deze zomer de twee meest gespeelde komische eenakters van Anton Tsjechov: ‘Het aanzoek’ en ‘De beer’. Thema van de stukken: de liefde in een tijdloos kader.