5 redenen om tv te kijken

1 atoomproeven

Terzake

Canvas, 20.00 - 20.45u.

Veel Kazachstanen herinneren zich nog de warme regenbuien. Zonder dat ze het wisten, werden ze veertig jaar lang blootgesteld aan atoomproeven in de steppe van Kazachstan. De Koude Oorlog was voorbij en de Sovjet-Unie viel uiteen, maar de genetische erfenis van de mensen in de steppe van Kazachstan is voor altijd veranderd.

2 golfoorlog

The Jacket

RTL 8, 20.30 - 22.35u.

Acteur Adrien Brody speelt de eerste veteraan uit de Golfoorlog die terechtkomt in een centrum voor zwaar gestoorde criminelen. (John Maybury, 2005)

3 romantische komedie

Guess who

RTL 5, 22.20 - 00.20u.

Romantische komedie waarin Percy Jones denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft, vooral wanneer het zijn familie betreft. Als hij en zijn vrouw hun vijfentwintigjarig huwelijk vieren, neemt hun dochter Theresa haar nieuwe vriend Simon mee. Percy heeft zijn bedenkingen over zijn nieuwe schoonzoon en probeert op slinkse wijze meer over hem te weten te komen. (Kevin Rodney Sullivan, 2005)

4 monroe

Marilyn, the last sessions

Canvas, 23.20 - 00.55u.

Documentaire over de relatie tussen Marilyn Monroe en haar psychiater, de psychoanalist Ralph Greenson. Greenson was de laatste die haar levend zag en de eerste die haar dood aantrof. Zo werd hij van minnaar verdachte van moord.

5 Hitchcock

The birds

RTL 7, 00.05 - 02.20u.

Hitchcock-thriller uit de jaren zestig, waarin een zwerm vogels een dorp terroriseert. (Alfred Hitchcock, 1963)

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 23