Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Volgens Adriaan Honig, hoogleraar ziekenhuispsychiatrie, zou positief denken kanker kunnen genezen. Kankerpatiënt en zwemmer Maarten van der Weijden en schrijfster Karin Spaink zijn woedend over deze uitspraak. Over de zin en onzin van positief denken en de geluksindustrie. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Burgers klagen dat dienders niet adequaat reageren op hun meldingen en dat de politie geen gezag meer heeft. De politie overweegt maatregelen om de klagende burger tegemoet te komen. Een televisieploeg filmde afgelopen weekeinde in Tilburg agenten die bijna werden aangereden. De agenten vertellen hoe zij de kritiek op hun handelen ervaren. Ned.2, 20.30-20.55u.

Nova/DenHaag vandaag. Reportages vanuit Den Haag over de kabinetsformatie. Ned.2, 22.45-23.20u.

praatprogramma

Villa Vanthilt. Zanger Will Tura kijkt terug op zijn 70ste verjaardagfeest en op zijn carrière. Morgen verschijnt een nieuw nummer van het blad Goedele. Goedele Liekens komt uitleggen waarom daar deze keer een porno-dvd bij ingesloten is. Optreden van het majorettenkorps Majoretteketet, met eigen fanfare. Will Tura zingt zijn oude hit Arme Joe. Eén, 21.35-22.25u.

On air. Rechtstreeks opgenomen praatshow vanuit Lounge 2 op Schiphol, met Harm Edens als presentator. Peter van Uhm, Commandant der Strijdkrachten, blikt terug op de missie in Uruzgan. Wouter Hamel en Benjamin Herman, respectievelijk succesvol pianist en saxofonist, vertellen over een komend optreden in het Amsterdamse Concertgebouw met een keur aan andere artiesten. Wetenschapper Kenneth Rijsdijk vertelt over een bezoek aan Mauritius, waar zijn dodo-team onderzoek gaat doen naar de uitgestorven vogel. Ajax-trainer Martin Jol kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen PAOK Saloniki in Griekenland. Ned.3, 22.00-22.45.

Knevel & Van den Brink. Frances van Rijn over het mishandelen van ouderen in de zorg. Ned.1, 23.00-23.55u.

The Putin System. Laatste deel van een tweedelige documentaire over de Russische leider Vladimir Poetin. Aan de hand van archiefbeelden en getuigenissen van betrokkenen – agenten van de KGB, vroegere medewerkers, leraren, jeugdvrienden, economen en historici – worden het leven en de carrière van Poetin gereconstrueerd. Canvas, 22.20-23.15u.

informatief

Koppen XL: K2, triomf en tragedie. Bij een ijslawine tijdens de afdaling van de K2 komen op 2 augustus 2008 elf klimmers om het leven. Het is de zwaarste ramp uit de geschiedenis van de bergsport. Eén van de slachtoffers is de 33-jarige Noor Rolf Bae. Z’n echtgenote en klimster Cecilie Skog ziet het allemaal gebeuren. Na twee jaar kijkt zij terug op het drama en beschrijft minuut voor minuut wat er tijdens die fatale klim is gebeurd. De K2 is 8.611 meter hoog, maar de berg is veel moeilijker en gevaarlijker te beklimmen dan alle anderen. Bijna drieduizend mannen en vrouwen zijn er in geslaagd om ‘grote broer’ Everest te beklimmen. Nog geen tiende heeft de K2 kunnen overwinnen. Eén, 21.10-21.40u.

amusement

Sterren op het doek. Programmamaakster Yvon Jaspers wordt geportretteerd door de kunstenaars Rob de Reus, Ans Schumacher en Fred de Heij tijdens een gesprek met Hanneke Groenteman. Ned.2, 21.20-22.00u.

drama

In therapie. Nederlandse dramaserie die zes weken lang, vijf dagen per week de psychotherapeut Paul Westervoort, gespeeld door Jacob Derwig, volgt bij zijn sessies, vandaag met Aron (Dragan Bakema. Ned.2, 22.40-23.15u.

thriller

The Deep. Eerste deel van een vijfdelige thrillerserie over een speciaal team wetenschappers die in de diepte van de Noordelijke IJszee op zoek gaan naar nieuwe energiebronnen. Een eerder onderzoeksteam sneuvelde onder verdachte omstandigheden en de groep wordt nerveus als er plotseling een bergingsinspecteur opduikt. Wat weet hij van de verloren bemanning en voor wie werkt hij? Met onder anderen James Nesbitt, Minnie Driver, Goran Visnjic en Orla Brady. BBC 1, 22.00-23.00u.

radio

De Avonden. Met Jack Wouterse over zijn hoofdrol in de theatervoorstelling Koning Lear van Shakespeare. Na 21.00u. maakt Maarten Westerveen met (strip)tekenaar en illustrator Typex een rondgang langs zijn tentoonstelling bij het Fonds BKVB in Amsterdam. Centraal staan zeven nieuwe werken, een vermenging van high en low brow; popcultuur en ‘echte’ kunst, uitgewerkt op groot formaat met Siberisch krijt en houtskool. Radio 6 19.02-22.00u.

Radio 6 live. Verslag van het Afro Latino Festival in het Belgische Bree juni 2010 waar gedurende drie dagen de beste bands uit de scene van de tropische wereldmuziek optraden in grote overdekte tenten met prachtige dansvloeren. Concertopnamen van onder meer de Kaapverdiaanse zangeres Lura, het Touareg-ensembleToumast, en de Malinese zangeres Fatoumata Diawara. Radio 6, 22.02-0.00u.