Sport kort

Coureur Schumacher biedt toch excuses aan voor roekeloze actie

BERLIJN. Autocoureur Michael Schumacher heeft zich alsnog verontschuldigd voor zijn gevaarlijke rijgedrag in de Grote Prijs van Hongarije. De Duitser van Mercedes duwde zondag tijdens de race op de Hungaroring bijna de passerende Rubens Barrichello van Williams tegen een betonnen muur. De Braziliaan was woedend en noemde de manoeuvre van de zevenvoudig wereldkampioen de gevaarlijkste actie die hij ooit had meegemaakt. De 41-jarige Schumacher vond aanvankelijk dat hij niets fout had gedaan, maar kwam een dag later tot een ander inzicht. „Ik heb nogmaals naar het incident met Rubens gekeken en ik moet toegeven dat mijn manoeuvre verkeerd was”, verklaarde Schumacher op zijn website. Om daar meteen aan toe te voegen dat hij uiteraard niet opzettelijk Barrichello in gevaar wilde brengen. „Als hij wel dat gevoel heeft, dan zeg ik: sorry, dat was niet mijn bedoeling.” De wedstrijdjury oordeelde na afloop dat Schumacher straf verdiende; hij wordt bij de volgende grand prix, in Spa, tien plaatsen terug gezet in de startopstelling. (ANP)

Renner Greipel wint etappe in Polen

DABROWA GORNICZA. André Greipel heeft gisteren de tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Duitse wielrenner van HTC-Columbia, die niet werd geselecteerd voor de Tour de France, was na een rit over liefst 240 kilometer van Rawa Mazowiecka naar Dabrowa Gornicza de sterkste in de sprint. Het was zijn vijftiende zege van het seizoen. De 28-jarige Greipel, die zondag betrokken was bij een valpartij, bleef zijn naaste concurrenten Allan Davis (Aus) en Wouter Weylandt (Bel) gemakkelijk voor. De Australiër Davis nam dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui over van de Italiaan Jacopo Guarnieri. Borut Bozic, de Sloveense sprinter van Vacansoleil, eindigde maandag als vijfde. (ANP)

Suarez mist eerste twee competitieduels

ZEIST. Ajax-speler Luis Suarez mist de eerste twee competitiewedstrijden, tegen FC Groningen en Vitesse. Ajax accepteerde gisteren het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk voor zijn rode kaart in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. De Uruguayaanse aanvaller beging aan het einde van de eerste helft een overtreding op Cheick Tioté. Dat werd beoordeeld als ernstig gemeen spel. (ANP)