Relaxed op reis met Willi

Eigenaar: Annemarie van Berkel en Piet-Heijn Simons, allebei 35 jaar

Gekocht in: Engeland, begin dit jaar

Aankoopprijs: 10.000 euro

Busreizen: Duitsland en Kroatië

Hoe zijn jullie aan het busje gekomen?

Van Berkel: „Een Volkswagenbusje was mijn grote wens. We gingen via eBay op zoek naar een busje en vonden er een in Engeland. We zijn met één auto erheen gereden en met twee terug. De kachel was stuk. Helaas, want het sneeuwde. Ik reed terug met een deken over mijn benen en een muts op.”

Wat is er speciaal aan een VW-bus?

„Het is gewoon ultieme vrijheid. En op reis gaan met Willi is gewoon zo relaxed. Je móet wel langzaam rijden. Hij kan 120 rijden, maar dan slurpt hij benzine. Normaal rijdt hij 90. Als je met die snelheid op de Duitse Autobahn rijdt, is dat echt wel relaxed. En je ziet veel meer onderweg.”

Sorry, wie is Willi?

„Dat is de naam van onze bus! Bijzondere voertuigen krijgen een naam, dat is traditie. Willi is een samentrekking van wit en Bulli, de Duitse bijnaam van dit soort busjes.”

Jacqueline van Dongen

    • Jacqueline van Dongen