Onbestendig

De komende vijf dagen blijft het onbestendig met regelmatig regen. Alleen vrijdag is het naar verwachting de hele dag droog. Het is daarbij aan de koele kant voor begin augustus.

Vanavond is het vrijwel overal droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht raakt het vanuit het westen geleidelijk bewolkt. De temperatuur daalt met weinig wind naar 12 tot 15 graden.

Morgenochtend vroeg valt er in de westelijke provincies regen, later ook in het oosten en Limburg. ’s Middags kan het plaatselijk onweren. Verder komt de zon er waarschijnlijk de hele dag niet aan de pas. De van zuidwest naar noordwest draaiende wind is overwegend matig, kracht 3 tot 4. Het wordt niet warmer dan 18 tot 20 graden.

Donderdag veroorzaakt een lagedrukgebied boven de Noordzee, gevuld met koude lucht, enkele stevige buien met plaatselijk onweer. Tussen de buien door laat de zon zich geregeld zien. Een matige westelijke wind voert ook dan vrij koele lucht aan; de middagtemperatuur schommelt omstreeks 19 graden.

Vrijdag zijn de buien tijdelijk het land uit. Het wordt een graad of 20.

In het weekend trekt een nieuw lagedrukgebied vanuit het westen naar de Benelux. Dat betekent opnieuw buien. Maar de temperatuur kan, vooral zaterdag, iets hoger uitpakken.