Kort nieuws Sport

SC Heerenveen werkt met lagere begroting

HEERENVEEN, 3 aug. Voetbalclub sc Heerenveen heeft de begroting voor komend seizoen met drie miljoen euro teruggeschroefd. De Friezen gaan werken met een budget van 26 miljoen. Dat maakte de nieuwe voorzitter Robert Veenstra gisteren bekend. „Zo merk je meteen de gevolgen van een minder jaar”, verklaarde Veenstra de lagere begroting. Ook qua eigen vermogen heeft de club moeten inleveren. Heerenveen heeft 18 miljoen euro in kas, terwijl de club de afgelopen jaren nog beschikte over 30 miljoen. Heerenveen eindigde afgelopen seizoen als elfde in de eredivisie. In het seizoen 2012/2013 hoopt Heerenveen in een groter Abe Lenstra-stadion te spelen. De financiering van de uitbreiding, van 26.000 naar 32.000 zitplaatsen, is zo goed als rond. (ANP)

Schumacher biedt toch excuus aan

BERLIJN, 3 aug. Formule 1-coureur Michael Schumacher (Mercedes) heeft zich alsnog verontschuldigd voor zijn gevaarlijke rijgedrag in de Grote Prijs van Hongarije. De Duitser duwde zondag de passerende Rubens Barrichello van Williams bijna tegen een betonnen muur. De 41-jarige Schumacher vond aanvankelijk dat hij niets fout had gedaan, maar kwam een dag later tot een ander inzicht. „Ik heb nogmaals naar het incident gekeken en ik moet toegeven dat mijn manoeuvre verkeerd was”, verklaarde Schumacher op zijn website. (ANP)

Tennis: De Bakker naar tweede ronde

WASHINGTON, 3 aug. Thiemo de Bakker heeft gisteren de tweede ronde van het tennistoernooi in Washington bereikt. De Nederlander versloeg in zijn eerste partij de Slowaak Lukas Lacko met 5-7, 6-3 en 6-3. De Bakker moet het nu opnemen tegen de als vijfde geplaatste Amerikaan John Isner. De Argentijn David Nalbandian maakte in Washington een goede rentree. De voormalig nummer drie van de wereld, die het afgelopen jaar met een aantal blessures kampte, versloeg de Amerikaan Rajeev Ram met 6-4 en 6-0. (ANP)

Litouwen te sterk voor Basketbalsters

KAUNAS, 3 aug. De Nederlandse basketbalsters zijn de kwalificatie voor het Europees kampioenschap begonnen met een nederlaag. Nederland verloor gisteren in Kaunas kansloos van Litouwen: 98-52. De Nederlandse basketballers, die volgende week aan de EK-kwalificatie beginnen, verloren in de Vijf Meihal met 59-82 van België en werden daardoor laatste bij het Nations Cup toernooi. Duitsland won het evenement na een overwinning op Zweden (83-66). (ANP)

Serena Williams in Hopman Cup

PERTH, 3 aug. Serena Williams neemt begin januari deel aan de Hopman Cup. De Amerikaanse nummer één van de wereld vormt bij het tennistoernooi een koppel met John Isner. De organisatie van het evenement in Perth maakte dat vandaag bekend. Naast Williams doen ook de Serviër Novak Djokovic, tweede op de wereldranglijst, en de Belgische Justine Henin mee. Djokovic gaat samenspelen met Ana Ivanovic, Henin met Steve Darcis. (ANP)

Coach Eriksson weg bij Ivoorkust

ABIDJAN, 3 aug. Ivoorkust moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. De nationale voetbalbond slaagde er niet in Sven-Göran Eriksson te bewegen zijn contract te verlengen. De partijen kwamen er financieel niet uit. De Zweed begeleidde Ivoorkust tijdens het WK in Zuid-Afrika, waar de ploeg in de groepsfase werd uitgeschakeld. (ANP)

Suarez voor twee duels geschorst

ZEIST, 3 aug. Ajax-aanvaller Luis Suarez mist de eerste twee competitiewedstrijden, tegen FC Groningen en Vitesse. Ajax accepteerde gisteren het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, voor de rode kaart die Suarez kreeg in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. (ANP)

Bondscoach Bielsa langer bij Chili

SANTIAGO, 3 aug. De Chileense voetbalbond heeft het contract met bondscoach Marcelo Bielsa verlengd. Bielsa tekende bij tot 2015. De Argentijnse trainer werd bij het WK in Zuid-Afrika met Chili in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië. (ANP)