Kort nieuws Kunst

Nederlandse film ‘De Storm’ wint prijs in New York

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 3 aug. De Nederlandse speelfilm De Storm heeft de prijs voor ‘uitstekende prestatie’ gewonnen op het Stony Brook Filmfestival dat dit weekeinde plaatsvond in New York. De film gaat over de Watersnoodramp van 1953. Hoofdrolspeelster Sylvia Hoeks en producent Alain De Levita namen de prijs in ontvangst.

Weer concert Slayer afgelast

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 3 aug. Een concert van de Amerikaanse metalband Slayer, dat gisteren zou plaatsvinden in het Tilburgse popcentrum 013, is op het laatste moment afgelast. De fans stonden al in de zaal toen de band vijf minuten voor aanvang het concert afzegde. Gitarist Kerry King zou een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Volgens een woordvoerder van 013 was King opgenomen in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. „Maar nu heeft hij een goede nachtrust gehad. De band kan vanavond gewoon optreden”, aldus de woordvoerder. Slayer moest in de afgelopen jaren herhaaldelijk concerten afzeggen omdat frontman Tom Araya onder meer aan rug- en nekklachten lijdde.

Postume plaat Michael Jackson

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 3 aug. In november komt er een nieuw album uit van de vorig jaar overleden Michael Jackson. Het album bevat tien nog onbekende nummers. De erfgenamen van Jackson tekenden een contract voor zeven jaar bij platenmaatschappij Sony Music. Jacksons manager Frank DiLeo liet tijdschrift Rolling Stone weten dat Michael Jacksons repertoire nog pakweg honderd onbekende nummers bevat.

Bond-scenarist overleden

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 3 aug. Scenarioschrijver Tom Mankiewicz is vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden. Mankiewicz schreef de scenario’s van een aantal James Bond-films, zoals Live and Let Die en The Man With the Golden Gun. Daarnaast droeg hij bij aan veel andere Bond-scenario’s en de scenario’s van Superman en Superman II. Hij stierf na een kort ziektebed.