Kort nieuws Economie

BMW boekt fors hogere winst

München, 3 aug. BMW, ’s werelds grootste producent van luxeauto’s, heeft in het tweede kwartaal fors meer winst geboekt, dankzij verbeterende marktomstandigheden, een aanhoudende sterke vraag uit China en de introductie van nieuwe modellen. De nettowinst bedroeg 834 miljoen euro, te vergelijken met 121 miljoen in het tweede kwartaal van 2009. Dat heeft BMW vandaag bekendgemaakt. De omzet klom met 18,3 procent tot 15,4 miljard euro. De wereldwijde verkoop van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce nam in het tweede kwartaal met 12,5 procent toe tot 380.412 stuks. (ANP)

Xstrata investeert in mijnen

Londen, 3 aug. De Brits-Zwitserse mijngigant Xstrata wil meer dan 5 miljard dollar (bijna 4 miljard euro) investeren in nieuwe mijnen. Dat maakte de onderneming vandaag bekend. Het concern zal voor 4,2 miljard dollar de Las Bambas kopermijn in Peru bouwen, terwijl in Australië voor 1,1 miljard dollar het Ulan West-project van start gaat. „Deze projecten zullen substantieel bijdragen aan onze volumetoename van 50 procent die we voor 2015 verwachten”, aldus bestuursvoorzitter Mick Davis. (ANP)

Deutsche Post boekt forse winst

Frankfurt, 3 aug. Deutsche Post heeft in het tweede kwartaal van dit jaar sterk geprofiteerd van het wereldwijde economische herstel. Het Duitse concern boekte een nettowinst van 81 miljoen euro, een stijging van 22,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dat heeft Deutsche Post vandaag bekendgemaakt. De omzet steeg met 15,6 procent tot 12,8 miljard euro. Vooral de resultaten van expressbezorger DHL droegen bij aan de omzetstijging. Door het wereldwijde economische herstel namen de transportvolumes toe. (ANP)