Film van de dag

Antonio Banderas en Tom Hanks (r) in het aidsdrama Philadelphia. Philadelphia Year: 1993 Director: Jonathan Demme Antonio Banderas Tom Hanks
Antonio Banderas en Tom Hanks (r) in het aidsdrama Philadelphia. Philadelphia Year: 1993 Director: Jonathan Demme Antonio Banderas Tom Hanks PHOTOS12

Philadelphia. De eerste Hollywoodfilm over aids is – naast een vakkundige productie die het grote publiek via Tom Hanks (in Oscar winnende rol) rijp maakt voor het thema – een uitgebalanceerde verhandeling over hypocrisie en de macht van de liefde. Advocaat Hanks tracht in een proces zijn recht te halen, omdat hij meent ontslagen te zijn wegens zijn ziekte. Zijn verdediger, Denzel Washington, heeft nog nooit een homoseksueel van dichtbij gezien, laat staan een aidspatiënt, en raakt langzaam zijn eigen angst voor niet-stereotiep mannelijk gedrag kwijt. (Jonathan Demme, 1993, VS), RTL8, 20.30-22.55u.André Waardenburg