Contador rijdt in 2011 voor ploeg van Bjarne Riis

Tourwinnaar Alberto Contador rijdt de komende twee seizoenen voor de wielerploeg van Bjarne Riis. De ploegleider stelde ook zijn nieuwe hoofdsponsor Sungard voor. Saxo Bank blijft co-sponsor van de ploeg. Riis maakte het nieuws vandaag bekend tijdens een persconferentie in Kopenhagen.

De afgelopen week was er nadrukkelijke toenadering tussen Riis en Contador nadat Fränck en Andy Schleck te kennen gaven Saxo Bank te verlaten voor een nieuwe Luxemburgse ploeg. Contador won dit jaar voor de derde keer de Ronde van Frankrijk. Hij won ook al de Vuelta en de Giro. De Spaanse renner maakte na de Tour bekend dat hij zijn contract bij Astana niet zou verlengen.

Tijdens de Tour meldde Riis al dat co-sponsor Sungard zijn bijdrage zou verhogen en in 2011 samen met een toen nog onbekend bedrijf hoofdsponsor zou worden van de ploeg. Die tweede sponsor is dus Saxo Bank, dat zijn contract met een seizoen heeft verlengd. Begin dit jaar maakte de Deense bank bekend dat zij zou stoppen met wielersponsoring. Lars Seier Kristensen van Saxo Bank: „Ik ging dit jaar naar de Tour in de overtuiging dat het onze laatste zou zijn, maar we hebben ons bedacht nadat Riis zijn toekomstplannen voor de ploeg uit de doeken had gedaan.”

Door het vertrek van de broers Schleck moet Riis zijn team opnieuw opbouwen. Een groot deel van de renners en de ploegstaf vertrekken waarschijnlijk met de Schlecks naar hun nieuwe ploeg. Riss verzekerde dat hij in ieder geval opnieuw kan rekenen op Fabian Cancellara.