Bisschoppen stappen over

Vijftien behoudende anglicaanse bisschoppen hebben in een brief aangegeven dat enkelen van hen zullen overgaan naar de Rooms-Katholieke Kerk. Dat schrijft Katholiek Nederland op zijn website. De bisschoppen uitten in de brief aan hun priesters hun onvrede over het besluit van de Generale Synode van de Kerk. Die bepaalde vorige maand dat vrouwen bisschop moeten kunnen worden in de Anglicaanse Kerk in Engeland. De bisschoppen, die toegeven dat ze het onderling niet eens zijn over een juiste reactie op de recente ontwikkelingen, schrijven dat sommigen van hen rooms-katholiek worden en dat anderen „met een diep gevoel van ongemak” binnen de Kerk van Engeland zullen blijven. Deze geestelijken kunnen zich niet voorstellen hun geliefde kerk te verlaten en zullen daarom „volharden”. Verwacht wordt dat in 2014 de eerste vrouwen tot bisschop kunnen worden gewijd in Engeland. (Reuters)