6 redenen om uit te gaan

1 gay pride

Pink BBQ / Picknick

Amsterdam: Westerpark, Klönneplein 10. Tijd: 17.00-0.00u. www.weareproud.nl

In het kader van Gay Pride Amsterdam (t/m 8 aug) liggen vanmiddag de kleedjes klaar in het Westerpark om te picknicken en te barbecuen. Neem eten en drank voor jezelf mee en misschien iets extra’s om anderen te laten proeven.

2 museum

1 op 1 door het Mondriaanhuis

Amersfoort: Mondriaanhuis. T/m 30 aug. Prijs: 10 euro. Res: 033-4600170. www.mondriaanhuis.nl

Deze maand staat er tijdens de openingsuren van het Mondriaanhuis op het tijdstip van je keuze een persoonlijke gids tot je beschikking. Voor 10 euro krijg je een privé-rondleiding van maximaal drie kwartier door het museum. Inbegrepen zijn de entree, de rondleiding en een kop koffie/thee na afloop in het museumcafé. Je kunt je persoonlijke gids telefonisch reserveren of door een email te sturen.

3 musical

Showcase We Will Rock You

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 14.30u. showcase@wewillrockyou.nl

Vanaf 21 augustus zijn de 25 grootste hits van Queen te horen in de rockmusical We Will Rock You, in het Beatrix Theater in Utrecht. Vanmiddag geeft de cast een showcase in Paradiso, Amsterdam. Inschrijven kun door je volledige naam en e-mailadres te sturen naar showcase@wewillrockyou.nl. Er is slechts plaats voor 200 mensen.

4 expositie

Mannelijk en vrouwelijk naakt

Amsterdam: Kunstzalen A. Vecht. T/m 8 aug. www.vecht-worksofart.nl

Het mannelijk en vrouwelijk naakt is eeuwenlang een inspiratiebron geweest van kunstenaars. Tijdens Gay Pride toont Kunstzalen A. Vecht mooie lichamen van mannen en vrouwen uit heden en verleden. Van een zestiende eeuws brons van de heilige Sebastiaan tot een torso van beeldhouwer Angelo Moyano.

5 openluchtfilm

District 9

Eindhoven: Plaza Futura. Tijd: 22.00u. Gratis. www.plazafutura.nl

Elke dinsdag en vrijdag in augustus wordt er gratis een buitenfilm vertoond bij Plaza Futura. District 9 (2009) van Neill Blomkamp is een sciencefictionfilm waarin een miljoen buitenaardse wezens gevangen worden gehouden in een sloppenwijk in Johannesburg.

6 uit eten

Maastricht aan Tafel

Maastricht: diverse restaurants. T/m 15 aug. www.maastrichtaantafel.nl

Tijdens ‘Maastricht aan Tafel’ serveren diverse restaurants met uiteenlopende keukens een menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of koffie) tegen de vaste prijs van 25,20 euro. Wil je eens naar een Michelin-sterrenrestaurant? Dan kun je aan tafel schuiven bij sterrenrestaurant Toine Hermsen voor 40,20 euro. Elk menu levert 20 eurocent op voor het goede doel Extraordinary Ones, dat kinderen helpt met eten en onderwijs.