3 redenen om tv te kijken

1 macht van de liefde

Philadelphia

RTL 8, 20.30 - 22.55u.

De eerste Hollywoodfilm over aids is naast een vakkundige productie die het grote publiek via Tom Hanks (in Oscarwinnende rol) rijp maakt voor het thema, een uitgebalanceerde verhandeling over hypocrisie en de macht van de liefde. Advocaat Hanks tracht in een proces zijn recht te halen, omdat hij meent ontslagen te zijn wegens zijn ziekte. Zijn verdediger, Denzel Washington, heeft nog nooit een homoseksueel van dichtbij gezien, laat staan een aidspatiënt, en raakt langzaam zijn eigen angst voor niet-stereotiep mannelijk gedrag kwijt.(Jonathan Demme, 1993).

2 pubers

Puberruil Xtra

Ned. 3, 20.55 - 21.25u.

Pubers ruilen vijf dagen van leven. De vraag die centraal staat: ‘Wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld?’ Vandaag ruilen de achttienjarige Friese Alie en de Oegandese Grace. Alie is vegetariër, maar in Oeganda wordt het weigeren van eten niet begrepen.

3 Schwarzenegger

Total Recall

Veronica, 22.50 - 01.05u.

Tweede Amerikaanse succesfilm van de vrolijk nihilistische regisseur van Basic Instinct: een majestueus gewelddadige, op een uitgewoond Mars gesitueerde action fantasy over de identiteitscrisis van een met geïmplanteerde herinneringen kampende Arnold Schwarzenegger. Ook met Sharon Stone. (Paul Verhoeven, 1990).

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 24