voetbaltransfers

FC Twente heeft de transfer van Bart Buysse afgerond. De Belgische linksback komt over van Zulte-Waregem en tekent een contract voor vier seizoenen. Buysse (23) speelde vier jaar voor Zulte-Waregem en kwam tot 77 competitiewedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte. Buysse wordt vandaag gepresenteerd.

Boy Deul heeft een contract verdiend bij Bayern München. De aanvallende middenvelder speelde afgelopen seizoen voor Willem II, dat zijn aflopende verbintenis niet verlengde. Hij liep afgelopen week proef bij Bayern en wist de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Deul ondertekende een overeenkomst voor een jaar en gaat spelen in het tweede elftal.

Lothar Matthäus wordt niet de nieuwe bondscoach van Kameroen. Dat zei Matthäus gisteren in de Duitse krant Welt am Sonntag. Oorzaak: de breed in de pers uitgemeten relatieperikelen van Matthäus. „De bondsvoorzitter wilde mij heel graag hebben, maar zijn vrouw had gehoord van mijn problemen. Nu gaat het niet door”, aldus Matthäus. De 22-jarige vrouw van Matthäus (49) is vreemdgegaan. Foto’s hiervan zijn overal gepubliceerd.