Sport kort

Wielrenner Luis Leon Sanchez winnaar van Clasica San Sebastian

SAN SEBASTIAN. De Spaanse wielrenner Luis Leon Sanchez heeft zaterdag de wielerklassieker Clasica San Sebastian op zijn naam gebracht. Na een rit over 234 kilometer versloeg de coureur, die in beeld is bij de Raboploeg, in de klassieker in eigen land zijn medevluchters Alexandre Vinokoerov uit Kazachstan en zijn landgenoot Carlos Sastre in de sprint. Robert Gesink maakte deel uit van de achtervolgende groep en finishte als zevende. Bij de tweede beklimming van de Alto de Jaizkibel ontsnapte Sanchez vlak voor de top uit de eerste groep en kreeg vervolgens Vinokoerov en Sastre mee. De drie lieten het aankomen op een sprint, met Sanchez als uiteindelijke winnaar. (ANP)

Amazone Cornelissen de beste in Hickstead

HICKSTEAD. Dressuuramazone Adelinde Cornelissen heeft gisteren in Hickstead met overmacht de Kür gewonnen. Cornelissen kwam met Jerich Parzival tot een score van 85,650 procent. Hans Peter Minderhoud eindigde met Exquis Nadina op gepaste afstand als tweede (78,850). De derde werd de Britse Laura Bechtolsheimer (Andretti), met 78,250. Cornelissen had zaterdag met Parzival ook de Grand Prix gewonnen. De amazone kreeg van de juryleden een score van 81,362 procent, haar hoogste waardering ooit tijdens de Grand Prix. (ANP)

Zilver voor triatlete Van Vlerken op WK

IMMENSTADT. Yvonne van Vlerken heeft de zilveren medaille behaald op het wereldkampioenschap lange afstand. De triatlete uit Krimpen aan de Lek moest in de Duitse stad Immenstadt alleen de Zwitserse Caroline Steffen voor zich dulden. Steffen legde 4 kilometer zwemmen, 130 kilometer fietsen en 30 kilometer hardlopen af in 6 uur en 55.21 minuten. Van Vlerken gaf daar bijna twaalf minuten op toe en finishte in 7.07.04. Het brons was voor de Spaanse Virginia Berasategui (7.13.19). (ANP)

Zege Haase en Wassen in challengertoernooi

CORDENONS. Tennissers Robin Haase en Rogier Wassen hebben gisteren de dubbeltitel bij het challengertoernooi in Cordenons gewonnen. Het Nederlandse duo was in de Italiaanse plaats met 7-6 en 7-5 te sterk voor James Cerretani en Adil Shamasdin. Het Amerikaans/Canadese koppel. was als eerste geplaatst. Haase werd zaterdag uitgeschakeld in de halve finales van het enkelspel. (ANP)

Golf: Luiten negende bij het Irish Open

KILLARNEY. De Nederlandse golfer Joost Luiten is gisteren als negende geëindigd bij het Irish Open. De Bleiswijker gebruikte op de slotdag 66 slagen (-5) op de Killarney Golf & Fishing Club en veroverde zodoende een plek in de toptien. Zijn achterstand op de Engelsman Ross Fisher, die in Ierland de toernooiwinst pakte, bedroeg negen slagen: 275 om 266. Ook Robert-Jan Derksen presteerde goed bij het Irish Open, dat meetelt voor de European Tour. Hij eindigde op de gedeelde achttiende plaats. Fisher behield twee slagen voorsprong op de Ierse thuisspeler Padraig Harrington. De Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castano en de Engelsman Chris Wood deelden de derde plaats.(ANP)

Talententeam in eredivisie basketbal

Amsterdam. Basketbalclub Amsterdam neemt komend seizoen met een talententeam deel aan de Nederlandse eredivisie. De club ziet zich hiertoe genoodzaakt, omdat een potentiële hoofdsponsor op het allerlaatste moment afhaakte. Amsterdam verkeert al enige tijd in financiële problemen door het faillissement van de sponsoren EclipseJet en MyGuide. Amsterdam werd zeven keer kampioen van Nederland en won vijf keer de nationale beker. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de zevende plaats in de eredivisie. (ANP)

Krajicek strandt weer in kwalificatieronde

San diego. Michaëlla Krajicek heeft zich niet gekwalificeerd voor het tennistoernooi in San Diego. Ze ging in de eerste ronde van de kwalificaties met 6-3 en 6-1 onderuit tegen de Amerikaanse Shenay Perry. Krajicek strandde vorige week in de derde ronde van de kwalificaties van Stanford en in juni gebeurde dat ook al op Wimbledon. Ze heeft de komende weken de toernooien van Cincinatti en Montreal op het programma staan en eind augustus de kwalificaties van de US Open. (ANP)

Van Barneveld verliest in kwartfinales EK

DINSLAKEN. Raymond van Barneveld is gisteren in de kwartfinales van het Europees kampioenschap darts uitgeschakeld. Vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld, als tweede geplaatste, verloor verrassend van de Engelsman Wayne Jones met 10-8. In de halve finales stuit Jones op zijn landgenoot Colin Lloyd. De andere halve finale gaat tussen de Engelse topfavoriet Phil Taylor en diens landgenoot Terry Jenkins. (ANP)