Politiezeppelins

Rotterdam. Rotterdam overwoog drie jaar geleden nog serieus om de politiemacht te versterken met zeppelins. Het luchtschip zou de politiehelikopter kunnen vervangen bij grote publieksevenementen. Niet alleen om zo de uitstoot van koolstofdioxide tegen te gaan. Een zeppelin is ook minder intimiderend, zo legt Erwin Krijger directeur van luchtvaartmaatschappij Aerwin uit. "Om boeven te vangen heb je natuurlijk een helikopter nodig, maar voor orde en overzicht is een geruisloze zeppelin meer geschikt. Een helikopter kan bijdragen aan een mogelijke escalatie." Het plan bleef lang in de ijskast van de Rotterdamse korpschef Aad Meijboom staan. Het is de vraag, zegt Krijger, wat de nieuwe koprschef ermee wil. Vorige maand werd Meijboom vervangen door Frank Paauw. Op de foto hierboven is een bouwput in Rotterdam goed zichtbaar. Nederland, Rotterdam, 02-07-10 Foto genomen vanuit de Goodyear Zeppelin. De bouwput in Rotterdam. © Foto Merlin Daleman

Rotterdam overwoog drie jaar geleden nog serieus om de politiemacht te versterken met zeppelins. Het luchtschip zou de politiehelikopter kunnen vervangen bij grote publieksevenementen. Niet alleen om zo de uitstoot van koolstofdioxide tegen te gaan. Een zeppelin is ook minder intimiderend, zo legt Erwin Krijger directeur van luchtvaartmaatschappij Aerwin uit. „Om boeven te vangen heb je natuurlijk een helikopter nodig, maar voor orde en overzicht is een geruisloze zeppelin meer geschikt. Een helikopter kan bijdragen aan een mogelijke escalatie.”

Het plan bleef lang in de ijskast van de Rotterdamse korpschef Aad Meijboom staan. Het is de vraag, zegt Krijger, wat de nieuwe korpschef ermee wil. Vorige maand werd Meijboom vervangen door Frank Paauw.

Op de foto hierboven is een bouwput in Rotterdam goed zichtbaar.