Op reis in seventies-stijl

Eigenaar: familie Van Huizen

Gekocht in: 2001, via Marktplaats

Aankoopprijs: 2500 gulden

Busreizen: naar België, Italië, Duitsland, Denemarken en Zwitserland

Wat hebben jullie met de jaren 70?

Henk van Huizen: „We zijn allebei in die tijd geboren en willen helemaal in die stijl op vakantie. Dekbedden, klapstoeltjes, koffers, parasol: alles komt uit de seventies. Behalve het navigatiesysteem.”

Wat was jullie mooiste reis?

„Naar Italië en Zwitserland. Halverwege begon de motor te haperen. We konden kiezen: doorgaan of stoppen. We gingen door. Bleek achteraf dat we met een halve motor door de Alpen waren gereden. Dat bewijst maar weer: dat materiaal is onverwoestbaar.

Nog meer voordelen?

„Als je met deze bus op reis gaat zijn zelfs de heen- en terugrit een vakantie. Terwijl anderen met een lang gezicht in de file staan, zitten wij te zingen. En de reacties van anderen natuurlijk: zelfs bestuurders van de duurste Mercedessen steken hun duim omhoog. Tien jaar geleden had ik het me niet voor kunnen stellen, maar ik ben echt verslaafd aan deze bus.”

Jacqueline van Dongen

    • Jacqueline van Dongen