Nederland kort

Commissarissen van Organon in Oss tegen ontslagplan MSD

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De raad van commissarissen van Organon heeft het besluit van MSD om 2.175 werknemers in Oss te ontslaan afgekeurd. Dat besluit gaat volgens de raad in tegen het belang van het bedrijf en de werknemers en tegen het algemeen belang van Oss en Nederland, zo meldt de NOS. De goedkeuring van de raad is noodzakelijk om de reorganisatie door te kunnen voeren. De raad steunt het besluit van de ondernemingsraad om het ontslagbesluit bij de rechter aan te vechten. Omdat MSD de raad niet om advies heeft gevraagd, moet het besluit volgens hen teruggedraaid worden.

Tanja Nijmeijer zit bij andere commandant

Bogotá. De Nederlandse FARC-guerrillastrijdster Tanja Nijmeijer leeft nog, maar zit niet meer bij dezelfde commandant. Dat meldt de Colombiaanse krant El Tiempo gisteren op basis van bronnen dichtbij de FARC. Nijmeijers vorige commandant Mono Jojoy wordt op de hielen gezeten door het leger. Met het oog op haar veiligheid is ze overgeplaatst naar de commandant Mauricio, net als Mono Jojoy lid van het centrale commando van de FARC. (ANP)

Ontvoering mislukt door autopech

Diemen. In Diemen is zaterdagavond een ontvoering mislukt, omdat de daders hun busje niet aan de praat kregen. De politie heeft een van de twee verdachten kunnen aanhouden. De tweede verdachte is ontkomen. Dit meldde een woordvoerder van de politie gisteren. Het slachtoffer zat al in het busje toen het voertuig weigerde te starten. Buurtbewoners waarschuwden rond 23.00 uur de politie. Over het mogelijke motief van de ontvoering wil de politie niets kwijt. (ANP)