Laura sluit exclusief contract Eyeworks

Solozeilster Laura Dekker sluit voor haar wereldreis een exclusief contract af met film- en productiemaatschappij Eyeworks van tv-maker Reinout Oerlemans.

Beide partijen hebben afspraken gemaakt over film, media en berichtgeving, zo wordt in kringen rond Team Laura Dekker bevestigd. Verzoeken voor krantencolumns en andere berichtgeving van derden zijn afgewezen.

De veertienjarige havo-scholiere Laura Dekker vertrekt woensdagochtend met haar vader aan boord, vanuit de jachthaven van Den Osse aan de Grevelingen voor een proefvaart naar Lissabon. Haar werkelijke solorace begint naar verwachting in december, als het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan is afgelopen.

De twee jaar durende solotocht van Laura Dekker die tot vorige week onder toezicht van Bureau Jeugdzorg stond, trekt nationaal en internationaal veel aandacht. Voor de officieuze start op de Grevelingen verwacht haar advocaat Peter de Lange woensdagochtend „een grote oploop van binnenlandse en buitenlandse media”.

Laura Dekker, wordt in september 15. Zij wil als jongste zeiler ter wereld de aardbol ronden. Het leeftijdsrecord staat nu op naam van Jessica Watson. De Australische was 16 jaar en 362 dagen toen ze terugkeerde in de haven van Sydney.