Kort nieuws Sport

Raul scoort twee keer voor Schalke tegen Bayern

GELSENKIRCHEN, 2 aug. De Spaanse aanvaller Raul heeft gisteren zijn eerste twee doelpunten gemaakt voor Schalke 04. De speler die overkwam van Real Madrid leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de 3-1-zege op Bayern München. Edu maakte de andere treffer voor Schalke, dat door de overwinning zegevierde bij het vriendschappelijke toernooi in het eigen Gelsenkirchen. Deniz Mujic scoorde voor Bayern dat opnieuw met een verzwakt elftal aan de aftrap verscheen. Trainer Louis van Gaal miste nog elf WK-gangers en daarenboven raakte verdediger Daniel van Buyten zaterdag, tot onvrede van zijn Nederlandse coach, geblesseerd aan zijn linkerenkel bij een wedstrijd van het tweede tegen derdeklasser Wacker Burghausen. Vandaag sloten de deelnemers aan het WK voetbal zich bij de selectie aan. (ANP)

Arsenal wint eigen Emirates Cup

LONDEN, 2 aug. Arsenal heeft gisteren in eigen stadion de Emirates Cup gewonnen. Een 3-2-overwinning op Celtic bezorgde de club uit Londen de eindzege in het vriendschappelijke toernooi. Robin van Persie ontbrak nog bij Arsenal. De international van Oranje is na een lang WK nog op vakantie. AC Milan en Olympique Lyon speelden zondag met 1-1 gelijk. Clarence Seedorf droeg de aanvoerdersband bij de Italianen en had een aandeel in de treffer van Marco Borriello, concurrent van aanvaller Klaas-Jan Huntelaar die er nog niet bij was. Jimmy Briand maakte het Franse doelpunt. Chelsea, stadgenoot en rivaal van Arsenal, verloor gisteren in Duitsland een oefenduel met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Nicolas Anelka keerde terug bij de Engelse kampioen na zijn rampzalige WK met Frankrijk. De Nederlandse verdediger Patrick van Aanholt gaf de assist aan Frank Lampard die het enige doelpunt maakte voor Chelsea. (ANP)

Club Brugge begint met nederlaag

BRUSSEl, 2 aug. Club Brugge heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van de Nederlandse coach Adrie Koster ging met 1-0 onderuit tegen KV Kortrijk door een doelpunt van Davy de Beule in de 55ste minuut. Club Brugge moet hierdoor meteen in de achtervolging op Anderlecht. De regerend landskampioen versloeg nieuwkomer Eupen met 4-1. Eupen nam tegen de ploeg uit Brussel wel verrassend een voorsprong. Mede door twee doelpunten van Argentijn Matias Suarez zette Anderlecht de wedstrijd na rust toch naar zijn hand. (ANP)

Vorm terug bij winnend Utrecht

UTRECHT, 2 aug. Michel Vorm heeft gisteren zijn rentree onder de lat bij FC Utrecht opgeluisterd met een 2-0-oefenzege op de Spaanse club Real Mallorca. De tweede doelman van Oranje speelde zijn eerste wedstrijd na het WK. Afgelopen donderdag voelde Vorm zich nog niet fit genoeg om in actie te komen tegen FC Luzern in de derde voorronde van de Europa League. „Het is belangrijk om weer een wedstrijd in de benen te hebben. Ik verwacht dat ik er donderdag weer in sta”, aldus een zelfverzekerde Vorm over de return deze week tegen de Zwitserse club. (ANP)

MLS: twee assists bij debuut Henry

NEW YORK, 2 aug. De Franse voetballer Thierry Henry heeft zaterdag bij zijn debuut in de Amerikaanse competitie MLS meteen een belangrijke rol gespeeld. De oud-speler van Barcelona en Arsenal bereidde voor zijn nieuwe club de New York Red Bulls de twee treffers van Juan Pablo Angel voor. Hij kon de Red Bulls echter niet naar de overwinning leiden. Het duel met Houston Dynamo eindigde in 2-2. (ANP)

Van Nistelrooy weer trefzeker

GELSENKIRCHEN, 2 aug. Ruud van Nistelrooy heeft voor de tweede wedstrijd op rij gescoord namens Hamburger SV. De aanvaller maakte gisteren de openingstreffer in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen 1. FC Köln. Van Nistelrooy was zaterdag ook al trefzeker tegen Schalke 04. HSV werd door de zege op Köln derde bij het vriendschappelijke toernooi in Gelsenkirchen. (ANP)

Buysse voor vier jaar naar Twente

ENSCHEDE, 2 aug. FC Twente heeft de transfer van Bart Buysse afgerond. De Belgische linksback komt over van Zulte-Waregem en tekent een contract voor vier seizoenen bij de landskampioen. Dat maakten de Tukkers gisteren bekend. (ANP)