Kort nieuws Sport

Van der Drift licht gewond bij zware crash in Engeland

BRANDS HATCH, 2 aug. De Nieuw-Zeelandse autocoureur Chris van der Drift, tevens in bezit van een Nederlands paspoort, heeft slechts een gebroken enkel en schouderkwetsuur overgehouden aan een ijzingwekkende crash, gisteren in de Superleague Formula. Van der Drift probeerde in de race op het Engelse circuit Brands Hatch de voor hem rijdende Julien Jousse in te halen. Doordat Jousse iets van zijn lijn afweek, reed Van der Drift met zijn linkervoorwiel op het rechterachterwiel van de bolide van Jousse. De wagen van Van der Drift schoot de lucht in, ramde een muur en een brug, vloog in brand en tolde diverse malen om zijn as om uiteindelijk als rokend autowrak tot stilstand te komen op het circuit. Van der Drift, die voor het raceteam van de Griekse club Olympiakos rijdt, was bij kennis toen medische hulpdiensten hem kwamen bevrijden uit de wagen. (ANP)

Cornelissen wint kür in Hickstead

HICKSTEAD, 2 aug. Dressuuramazone Adelinde Cornelissen heeft gisteren in Hickstead met overmacht de Kür gewonnen. Cornelissen kwam met Jerich Parzival tot een score van 85,650 procent. Hans Peter Minderhoud eindigde met Exquis Nadina op gepaste afstand als tweede (78,850). Derde werd de Britse Laura Bechtolsheimer (Andretti) met 78,250. Cornelissen had zaterdag met Parzival ook de Grand Prix gewonnen. Mathijs van Asten won gisteren de Grote Prijs van San Patrignano. De springruiter zette met Chester in de barrage de beste tijd neer. Hij liet de Nieuw-Zeelandse Samantha McIntosh met Loxley en de Australiër Chris Chugg met Vivant achter zich. (ANP)

Basketbal: A’dam met talententeam

Amsterdam, 2 aug. Basketbalclub Amsterdam neemt komend seizoen met een talententeam deel aan de Nederlandse eredivisie. De club ziet zich hiertoe genoodzaakt, omdat een potentiële hoofdsponsor op het allerlaatste moment afhaakte. Amsterdam verkeert al enige tijd in financiële problemen door het faillissement van de sponsoren EclipseJet en MyGuide. Amsterdam werd zeven keer kampioen van Nederland en won vijf keer de nationale beker. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de zevende plaats in de eredivisie. (ANP)

Tennis: dubbelzege Wassen en Haase

CORDENONS, 2 aug. Tennissers Robin Haase en Rogier Wassen hebben gisteren de dubbeltitel bij het challengertoernooi in Cordenons gewonnen. Het Nederlandse duo was in de Italiaanse plaats met 7-6 en 7-5 te sterk voor James Cerretani en Adil Shamasdin. Het Amerikaans-Canadese koppel was als eerste geplaatst. Haase werd zaterdag uitgeschakeld in de halve finales van het enkelspel. Hij verloor met twee keer 6-4 van de Belg Steve Darcis. (ANP)

Luiten negendebij Irish Open

KILLARNEY, 2 aug. De Nederlandse golfer Joost Luiten is gisteren als negende geëindigd bij het Irish Open. Hij gebruikte op de slotdag op de Killarney Golf & Fishing Club 66 slagen (-5). Zijn achterstand op de Engelsman Ross Fisher, die het toernooi in Ierland won, bedroeg negen slagen. De Ier Padraig Harrington werd tweede op twee slagen van Ross. Robert-Jan Derksen eindigde op het Irish Open als achttiende, op twaalf slagen. (ANP)

Darts: Taylor wint Europese titel

DINSLAKEN, 2 aug. Phil Taylor heeft gisteren het Europees kampioenschap darts gewonnen. De 49-jarige Engelsman was in de finale in het Duitse Dinslaken veel te sterk voor Wayne Jones: 11-1. Het was de derde Europese titel voor Taylor. Raymond van Barneveld werd gisteren in de kwartfinales uitgeschakeld. Vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld, als tweede geplaatste, verloor verrassend van Jones met 10-8. (ANP)