Kort nieuws Sport

Krajicek strandt in kwalificatieronde

San Diego, 2 aug. Michaëlla Krajicek heeft zich niet gekwalificeerd voor het tennistoernooi in San Diego. Ze ging in de eerste ronde van de kwalificaties met 6-3 en 6-1 onderuit tegen de Amerikaanse Shenay Perry. Krajicek strandde vorige week in de derde ronde van de kwalificaties van Stanford en in juni gebeurde dat ook al op Wimbledon. (ANP)

Willemsen steviger aan de leiding

KIVIOLI, 2 aug. Zijspancrosser Daniël Willemsen heeft zijn koppositie in het wereldkampioenschap verstevigd. De zevenvoudig wereldkampioen uit Lochem won gisteren op het circuit van Kivioli de Grote Prijs van Estland. Willemsen zegevierde in beide manches met Gertie Eggink als bakkenist. Zijn Belgische rivaal Joris Hendrickx, met de Let Kaspars Liepins in de bak, kwam beide keren als tweede over de finish. (ANP)

Wereldbekerzege Wild in Zweden

VARGADA, 2 aug. De Nederlandse wielrenster Kirsten Wild heeft gisteren in de Zweedse plaats Vargada een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De rijdster van Cervélo bleek de sterkste in de massasprint. Ze verwees haar landgenote Adrie Visser en de Zweedse Emma Johnson naar de respectievelijk tweede en derde plaats. (ANP)

Schutters bij WK nog niet succesvol

MüNCHEN, 2 aug. De Nederlandse schutters zijn vanmorgen op de wereldkampioenschappen in München achterin geëindigd. Rolf van der Velde werd 54ste op het onderdeel 50 meter klein kaliber geweer liggend. Peter Hellenbrand eindigde op de 71ste plaats. (ANP)