Kort nieuws Economie

Kledingketen WE breidt uit in China

Utrecht, 2 aug. De Nederlandse modeketen WE gaat sterk uitbreiden in China. Het concern wil de komende vijf jaar in het Aziatische land tweehonderd modewinkels openen. De eerste winkels zullen naar verwachting rond de jaarwisseling in Peking en Shanghai de deuren openen. Dat heeft WE vandaag bekendgemaakt. WE wil met de uitbreiding een verdubbeling van de omzet realiseren. De Nederlandse modeketen gaat in China samenwerken met Uniquepai. Deze partner heeft volgen WE veel kennis van mode en de Chinese markt. (ANP)

HSBC verdubbelt halfjaarwinst

Londen, 2 aug. De Britse bank HSBC zag de winst in de eerste helft van het jaar meer dan verdubbelen. Dat maakte de bank vandaag bekend. De bank boekte een winst voor belasting van 11,1 miljard dollar (circa 8,5 miljard euro), vergeleken met 5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar geleden. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 9,1 miljard dollar. HSBC dankt de winstverdubbeling aan een forse afname van de voorzieningen voor slechte leningen. Die kelderden met meer dan 6 miljard dollar tot 7,5 miljard dollar. (ANP)

Philips koopt Israelisch bedrijf

Amsterdam, 2 aug. Philips neemt de activiteiten van het Israëlische bedrijf CDP Medical over. Dat maakte de onderneming vandaag bekend. CDP levert systemen waarmee op digitale wijze beeldmateriaal kan worden ontvangen en verzonden, en zal in de Healthcaretak van Philips worden opgenomen. Philips betaalde ongeveer 9 miljoen euro voor de overname. Wanneer er binnen twee jaar bepaalde doelstellingen zijn behaald, zal het bedrijf daar nog eens 3 miljoen euro bovenop betalen, zo gaf een woordvoerder aan. CDP is een dochter van beursgenoteerde Medtechnica. (ANP)