Komkommernieuws

Groentetaart voor jarige olifant in Artis

AMSTERDAM. Olifantje Yindee vierde gisteren haar vijfde verjaardag in dierenpark Artis. Haar cadeau: een groentetaart. Artis beschouwt de vijfde verjaardag van Yindee als het begin van de pubertijd. Een paar maanden geleden is er bij Yindee een slijmprop gevonden, wat betekent dat haar menstruatie cyclus is begonnen. Ook haar motoriek wordt steeds beter. (ANP)

Ontsnapte pelikaan gezien in Leek

LEEK. Pelikaan Groenerick, die met twee andere pelikanen is ontsnapt uit safaripark Beekse Bergen, is vlakbij het Groningse Leek gezien. Het safaripark kreeg afgelopen weekend een melding van een boer die een pelikaan langs het Lettelberterdiep had zien zitten. Het park sluit niet uit dat het gaat om de laatste van de drie uit het park ontsnapte pelikanen. De twee andere vogels, Roderick en Blauwerick, zijn inmiddels weer terug in het park. Eén kwam zelf terug, de ander werd gevangen door een boer in Den Oever. (ANP)

IJsbeer Knut weer alleen in Berlijn

BERLIJN. Knut, de beroemdste ijsbeer van Duitsland, is weer alleen. Berenverzorger Heiner Klös deelde mee dat Knuts gezellin Gianna de dierentuin van Berlijn vrijdag heeft verlaten en naar München is teruggekeerd. De vrouwtjesbeer werd bijna een jaar geleden aan de dierentuin in Berlijn uitgeleend, omdat haar verblijf werd opgeknapt. In de Duitse hoofdstad raakte zij met Knut bevriend. Het nieuwe ijsberenverblijf in München gaat de komende week voor het publiek open. Knut kreeg in 2006/2007 grote bekendheid, nadat zijn moeder hem vlak na zijn geboorte had verstoten. (ANP)

Actrice Julia Roberts voelt zich te oud

AMSTERDAM. Actrice Julia Roberts voelt zich te oud om nog romantische komedies te doen, meldt de Telegraaf. Ze was in het verleden te zien in vele romcoms, zoals The Runaway Bride en Notting Hill. Nu voelt Julia zich hiervoor te rijp en te volwassen. „Als je in de veertig bent, kan het niet meer. Ik heb een paar leuke scripts gelezen, maar ze zijn gewoon niet aan mij besteed”, zegt de actrice. (Telegraaf)

Oproep tot gebed voor regen

MOSKOU. Patriarch Kyrill van de Russisch-orthodoxe Kerk heeft de Russen zondag opgeroepen voor regen te bidden. „Ik dring er bij iedereen op aan samen te bidden dat er regen op onze aarde neerdaalt”, zei de 63-jarige geestelijke tijdens een bezoek aan het gebied rond de stad Nizjni Novgorod. De omgeving van de stad ten oosten van Moskou is zwaar getroffen door bosbranden. (ANP)

Chelsea Clinton is met bankier getrouwd

RHINEBACK. Chelsea Clinton (30) is afgelopen weekend in het Amerikaanse dorpje Rhinebeck getrouwd met bankier Marc Mezvinsky (32). De bruiloft van de dochter van voormalig president Bill Clinton en huidig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, was zwaar beveiligd. Het luchtruim boven het dorp was afgesloten en beveiligers hielden journalisten op afstand. (ANP)