Kort nieuws voorpagina

UWV is te laat met het indienen van een verbeterplan

Rotterdam, 31 juli. Uitkeringsinstantie UWV is te laat met het indienen van een verbeterplan. Het UWV kreeg vorige maand van minister Donner (Sociale Zaken) de opdracht om vóór 1 augustus maatregelen te bedenken die moeten voorkomen dat de begroting in de toekomst wordt overschreden. „We hebben geen plan gekregen van het UWV, ook niet na ons rappel afgelopen woensdag”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken. Pagina 15

Aanhangers Fini richten partij op

Rome, 31 juli. Na de breuk binnen de Italiaanse regeringspartij Volk van de Vrijheid tussen premier Berlusconi en Gianfranco Fini hebben 32 aanhangers van Fini een nieuwe politieke groep opgericht in het parlement. Pagina 5

Iran wil deel van verrijking staken

Teheran/ Peking, 31 juli. Iran is bereid te praten over opschorting van het verrijken van maximaal 20 procent van zijn laagverrijkt uranium, aldus de Iraanse Atoomenergie Organisatie. Pagina 5

Herstel economie VS gaat trager

New York, 31 juli. Het economisch herstel in de VS is afgezwakt. De afgelopen drie maanden groeide de economie met 2,4 procent, minder dan in de twee kwartalen ervoor. Pagina 17

Pleidooi uniforme bewaarplicht EU

Amsterdam, 31 juli. Grote Amerikaanse technologiebedrijven die webdiensten ontwikkelen, pleiten voor één bewaarplicht in de EU. Bij het bewaren van documenten is het lastig om tegemoet te komen aan de verschillende privacyregels die in de lidstaten gelden. Pagina 15

Hak wint bij EK zilver op 800 m

Barcelona, 31 juli. Atlete Yvonne Hak (24) heeft gisteren bij de Europese kampioenschappen in Barcelona zilver gewonnen op de 800 meter, in een persoonlijk record van 1.58,85 minuut. Pagina 11