Kort nieuws Kunst

Popmuzikant Ben Keith overleden

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 31 juli. De Amerikaanse muzikant Ben Keith (73), vooral bekend door zijn werk met Neil Young, is deze week aan een hartaanval overleden. Keith, die in de jaren zeventig begon als studiomuzikant in Nashville, speelde mee op Harvest (1972), Youngs doorbrak bij het grote publiek. Het melancholieke geluid van de steelguitar op nummers van Young als Old Man en Heart Of Gold is van Keith. Hij trad voor het laatst op met Young in 2009, op een tournee die ook Nederland aandeed. Hij werkte ook met andere artiesten als Patsy Cline, The Band, J.J. Cale, Emmylou Harris en Willie Nelson. Tevens produceerde hij het debuutalbum van zangeres Jewel, Pieces Of You.

Parijs populair bij filmmakers

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 31 juli. Er worden dit jaar liefst twintig speelfilms in Parijs opgenomen, onder ander van regisseurs Martin Scorsese en Woody Allen. Volgens de Britse krant The Independentis de opleving te danken aan een Franse belastingverlaging van 20 procent. Allen is vorige week begonnen met opnames voor een film waarin Carla Bruni, de vrouw van Sarkozy, haar eerste filmrol speelt.